kanciapa

1
kanciapa

spocząłem na chwilę pod drzwiami
bez biletu wstępu
i przysiadła obok Augusta

zażartowałem

odżartowała

teraz mam swoją - jednoosobową
z małym oknem
bez drzwi i zamykania

great minds think the same

nie zawsze
Ostatnio zmieniony czw 28 sty 2016, 22:03 przez brat_ruina, łącznie zmieniany 1 raz.

2
Wena z SB.
Tego jeszcze nie było.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

5
Mnie się bardzo podoba, autentyczny i wymowny. Zwarta kompozycja, każde słowo jest niezbędne i pełni swoją rolę.
Tylko, zdaje się, w "geat" - "r" brakuje, chyba, że to jakiś slang.

[ Komentarz dodany przez: ithilhin: Czw 28 Sty, 2016 ]
pozwoliłam sobie poprawić

6
pan_ruina, omatkoicórko!
czytam: "Jeszcze raz odwróciłam głowę, by zobaczyć, jak lafirynda odchodzi dumnym krokiem, plaskając głośno pośladkami", i się zapędziłam, główkuję, dlaczego tu zrezygnowałeś z wersyfikacji :)
Przedtem nie patrzyłam na opis
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

7
ithilhin, esbecka poezja - sama nazwałaś:) Z tego co tam* się czsami dzieje to mozna pisać i pisać i pisaćpisaćpisać. Dzięki za poprawę naszego byka, którego ustrzelił nie kto inny jak sam;
Gorgiasz, wydaje mi się, że "i" za dużo i z jednego powinienem zrezygnować, chyba tego koło Augusty, (ktorej kiedyś obiecałem wiersz o jej biuście "biusty augusty" - się tylko coś przełamać nie mogę;)

Romek, z mojej strony w złą nie pójdzie. Mam dystans do siebie i do Weryfikatorium. Dzięki za wizytę i uwagi:)

Natasz, ten podpis jest z babolarium, w którym dwa lata już sie nic nie dzieje:(
Co do samego tekstu to nieraz w zakłopotanie sprawiał odbiorców, a imnie samego zaskoczył jak wyszło np tutaj
http://weryfikatorium.pl/forum/viewtopic.php?t=17940
Uważasz, że uwersyfikowany odpowiednio pasowałby jako dalsza część wiersza? :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”