wędrowiec przemierzał świat
będąc bardzo samotnym
lecz gdy na swojej drodze spotykał
innego samotnego wędrowca
unikał go
aby nie zmieniać tego
co jest mu pisane
bo prawdziwym nieszczęściem jest
porzucić swoje powołanie
Samotny wędrowiec
2Samotność jako powołanie. Czy można być powołanym do samotności? Wędrowiec był bardzo samotny, a mimo tego ominął innego samotnika. Samobiczowanie czy egoizm?
Pisać może każdy, ale nie każdy może być pisarzem
Katarzyna Bonda
Katarzyna Bonda
Samotny wędrowiec
3Samobiczowanie oraz coś na kształt przeznaczenia do bycia pustelnikiem, aczkolwiek to tylko poetyckie gdybanie
.

Kto czyta książki - żyje podwójnie. Umberto Eco
Samotny wędrowiec
4Oczywiście. Wielu ludzi właśnie tak żyje. Pośród ludzi, ale samotnie.
Uśmiechając się do deszczu mniej się moknie
Samotny wędrowiec
5Licentia poetica;)Czarna pisze: poetyckie gdybanie
Jak masz coś jeszcze w wolnej czy bieli, to poka poka:))
Samotny wędrowiec
6Kiedyś pisałam wierszy bardzo dużo i swego czasu nawet publikowałam je w rozmaitych magazynach i zinach internetowych, ale to było dawno i nie prawda, bo dziś nawet noszę inne nazwisko. Wiersze mam na dysku innego komputera w innym kraju, dlatego napisałam coś nowego, żeby tutaj wrzucić. Może w odmętach sieci uda mi się odnaleźć jakiś swój utwór i wam pokazać.
PS. Każdy z nas jest po części samotnym wędrowcem.
PS. Każdy z nas jest po części samotnym wędrowcem.
Samotny wędrowiec
7Starym możesz zrobić lift:)Czarna Nina pisze: Kiedyś pisałam wierszy bardzo dużo i swego czasu nawet publikowałam je w rozmaitych magazynach i zinach internetowych, ale to było dawno
To nie nazywasz się Czarna Nina ?Czarna Nina pisze:dziś nawet noszę inne nazwisko.

Uhm:)Czarna Nina pisze:PS. Każdy z nas jest po części samotnym wędrowcem.
Samotny wędrowiec
8Nina się nazywam także spokojniebrat_ruina pisze:To nie nazywasz się Czarna Nina ?Czarna Nina pisze:dziś nawet noszę inne nazwisko.![]()
![]()

Starym wierszom zrobiłabym lifting, ale odnalazłam tylko jeden, bo do reszty nie mam teraz dostępu - zostawiłam je na drugim laptopie w Polsce.