Tak że tego

1
Mam na imię Julia i mieszkam w przereklamowanym mieście Wrocław. Jestem stara (30+), ale zdziecinniałość pozwala mi wciąż czuć się młodo 8) Żyję ze sprawiania wrażenia, że znam się na komputerach, poza tym zajmuję się na stare lata studiowaniem bezużytecznych kierunków humanistycznych. Cierpię również na nadmiar zainteresowań, których jest tak dużo, że nie chce mi się ich wszystkich rozwijać, więc jestem mocnym średniakiem (ale za to w ilu rzeczach!... Od zszywania ręczników po brzdąkanie na pianinku).

Lubię czytać stare rzeczy (patrz: PS2). Nie wiem, czy mam jakiś konkretny ulubiony gatunek, podejrzewam, że mogłabym łyknąć wszystko, byleby było w klimacie osiemnasto- czy dziewiętnastowiecznym.

Jestem tu w ramach noworocznej mobilizacji, bo dawno niczego poważnego nie pisałam. Miewam czasem pomysły i – podobno – znośny styl*, do których jednak jakoś nie umiem doczepiać składnych, interesujących fabuł. Szukam również "mocnych masakratorów" (znajomi jako beta-readerzy częstują informacją zwrotną spod znaku "super, więcej, fajne").

* choć ostatnio nabrałam podejrzeń, że mam również strasznie ubogie słownictwo, bo w ramach postanowienia "napisać cokolwiek" zawiesiłam się na opisie głupich drzwi i aż musiałam pytać o różne rzeczy Wuja Gugla :shock:

PS1. Nie lubię się przedstawiać, to trochę jak odpowiadać na pytanie "NO CO TAM SŁYCHAĆ NOWEGO?" zadane przez czwartorzędnego znajomego, który napatoczył się przypadkiem na ulicy.
PS2. Jestem też chyba (?) ostatnią polską balzakistką.
PS3. Jako nowa mogę robić kawę zbożową :kawusia: :kawusia: :kawusia: :kawusia:
"Duży ładunek myślenia osłabia chęć do czynu, a przeładowanie umysłu prowadzi z wolna do zidiocenia" — Joseph Conrad

Tak że tego

3
Cześć :)
A kiedy pisałaś coś poważnego, to publikowałaś? Pytam najzupełniej serio.
Nie zrażaj się pytaniami o zdjęcia, mamy tu paru harcowników, czasem na osiemnastu kółkach (lub więcej), ale w gruncie rzeczy jest tu niegroźnie.
Zresztą, co ja piszę. Po Twoim wpisie widać, że dokonałaś uważnych oględzin, więc pierwsze rozpoznanie masz odfajkowane :)
Baw się dobrze :)
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

Tak że tego

4
Hej :) Na tym forum niejeden starzec się produkuje ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Tak że tego

5
daydreamer pisze:Mam na imię Julia i mieszkam w przereklamowanym mieście Wrocław.
iitam to nie las vegas:)
daydreamer pisze: Jestem stara
mam coś na końcu języka ale się powstrzymam (moderatory i tak wytną;))
daydreamer pisze: brzdąkanie na pianinku).
mmm dama wino i pianino to nie to co baba ćwiara i gitara:)
daydreamer pisze: Szukam również "mocnych masakratorów"
jak lubisz na łostro z szarpaniem za kudły to znajdziesz tu kilku:)
daydreamer pisze: Jako nowa mogę robić kawę zbożową :kawusia: :kawusia: :kawusia: :kawusia:
takie rzeczy to tylko w mChat na dole:)

jak masz fotkę w bikini to załącz do avatara -
komisyjnie ocenimy:)

Tak że tego

6
daydreamer pisze: Jestem stara (30+), / Cierpię również na nadmiar zainteresowań, których jest tak dużo, że nie chce mi się ich wszystkich rozwijać, więc jestem mocnym średniakiem (ale za to w ilu rzeczach!... Od zszywania ręczników po brzdąkanie na pianinku)/ podejrzewam, że mogłabym łyknąć wszystko, byleby było w klimacie osiemnasto- czy dziewiętnastowiecznym.
Ha, widzę bratnią duszę ;)

Witaj.

Gdy już się zaprzyjaźnisz z forum i wypełnisz zobowiązania komentatorskie, do zobaczenia na czacie :)
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Tak że tego

7
Żyję że sprawiania wrażenia, że znam się na komputerach

Hm…
Cierpię również na nadmiar zainteresowań, których jest tak dużo, że nie chce mi się ich wszystkich rozwijać, więc jestem mocnym średniakiem
Klon czy ki czort? Jakbym o sobie czytała.
W każdym razie witaj na forum :)
There is no God and we are his prophets.
The Road by Cormac McCarthy

Tak że tego

8
Dziękuję za miłe słowa!
Romek Pawlak pisze: Cześć :)
A kiedy pisałaś coś poważnego, to publikowałaś? Pytam najzupełniej serio.
To było wieki temu, tak dawno, że już chyba nawet zwinęło się z internetów (poza które zresztą nie wyszło). No i "poważne" - czyli jakieś krótkie, jednowątkowe rzeczy, które teraz trochę wstyd pokazać, ale miały jedną zaletę - były UKOŃCZONE! :P
Romek Pawlak pisze:Nie zrażaj się pytaniami o zdjęcia, mamy tu paru harcowników, czasem na osiemnastu kółkach (lub więcej), ale w gruncie rzeczy jest tu niegroźnie.
Znaczy bezpieczniej było założyć męskie trollkonto? ;_;
"Duży ładunek myślenia osłabia chęć do czynu, a przeładowanie umysłu prowadzi z wolna do zidiocenia" — Joseph Conrad
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”