ty jesteś tu
ja jestem tam
pomiędzy nami szara rzeczywistość
słyszysz?
wolam
tęsknię
szlocham
lecz krzyk stłumiony
nie będzie już nas
pozostaje tylko przyjaźń
Krzyk z głębi duszy nieutulony
2Proste i pewnie znawcy będą krzywić nosem, że schemat, banał i takie tam, ale dla mnie - laika nie znającego się na poezji - w zupełności może być.
3Łezka w oku się kręci, jak z XIX wiecznych gazet 

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
4Mi przywołuje na myśl dwie piosenki, all aboard the nostalgia train
'Kto tam u Ciebie jest? ' wyk. A. Nosowska
'Wiśnia' K. Sochacka
'Kto tam u Ciebie jest? ' wyk. A. Nosowska
'Wiśnia' K. Sochacka
“Sometimes in life when you get what you want, you end up missing what you left behind” ~ J.D. 

5Lubię minimalizm, ale okroiłabym go jeszcze bardziej i spróbowała zachować jakiś rytm, jak w pierwszych 3 wersach:
A "szlocham" i "lecz krzyk stłumiony" bym wywaliła.
Mam problem ze słowem "szlocham", bo nie przemawia do mnie z perspektywy fonetycznej, uważam to za brzydko brzmiące słowo.
A "krzyk stłumiony" trąci lekką kliszą.
Koniec wiersza też bym spróbowała inaczej zapisać. Puenta spoko, tylko kwestia ubrania jej w słowa. No to pogdybali.
Pozdrawiam!
Ten schemat rytmiczny mógłby służyć za wzór i zobi się trochę tak piosenkowo.
A "szlocham" i "lecz krzyk stłumiony" bym wywaliła.
Mam problem ze słowem "szlocham", bo nie przemawia do mnie z perspektywy fonetycznej, uważam to za brzydko brzmiące słowo.
A "krzyk stłumiony" trąci lekką kliszą.
Koniec wiersza też bym spróbowała inaczej zapisać. Puenta spoko, tylko kwestia ubrania jej w słowa. No to pogdybali.

Pozdrawiam!
sapere aude
6reszta zbędna, jałowe gadanie
Prawo czy miłosierdzie, mądry wybierze to drugie wypełniając to pierwsze.
7Przepraszam że nie odpisywałam. Mam male dzieci i piszę teraz z tel.Dziękuję za słowa krytyki. Postaram się dostosować się do Waszych uwag . To mój wiersz z kwietnia. Sama nie jestem z niego zadowolona . Pisałam o rozkwitajacej miłości moich znajomych,w sumie nieodwzajemnionej