Witam serdecznie!

1
Witam Was serdecznie,
od dziecka uwielbiam czytać i kolekcjonować książki. Moja prywatna biblioteczka liczy już ponad 500 tytułów, a znajdują się w niej głównie kryminały, książki psychologiczne i obyczajowe. Od kilku lat również piszę. Moje artykuły publikowane były w branżowych pismach i lokalnych gazetach. Jednak wszystkie napisane do tej pory książki lądowały na dnie szuflady. Nie miałam odwagi ich nikomu pokazać, ponieważ zawsze mi w nich czegoś brakowało. Jestem wobec siebie bardzo surowa, krytyczna i często zjada mnie ambicja. Jak coś robię, to na 100% i musi to być przemyślane i dopracowane. W tym roku ukończyłam moją nową powieść "Russell" (lekki romans erotyczny) i obecnie pracuję nad jego drugą częścią. I czuję się jak Roszpunka, która wyszła z wieży (kto oglądał "Zaplątanych" ten zrozumie) - z jednej strony rozsadza mnie radość i duma, ponieważ pierwszy raz czuję, że napisałam naprawdę to, co chciałam, tak jak to widziałam i czułam, a z drugiej strony targają mną lęk i niepewność, że to tylko moja wyobraźnia i tak naprawdę moja "pisanina" z literaturą nie ma nic wspólnego. Dlatego też czas skoczyć na głęboką wodę i w końcu poddać się Waszej ocenie. O ile (wg mnie) nie mam większych problemów z fabułą, to moim przekleństwem są błędy językowe i stylistyczne. Biję się mocno w pierś i pracuję nad tym.
Będzie mi bardzo miło, jeśli udzielicie mi cennych wskazówek.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
AnnieJ
„Kiedy pisarz nie pisze jest smutny, kiedy pracuje – obłąkany”

~Katarzyna Bonda

Witam serdecznie!

2
Witaj. Daj jakiś fragment ( ale najpierw przeczytaj regulamin), to ocenimy :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Witam serdecznie!

3
AnnieJ pisze: pierwszy raz czuję, że napisałam naprawdę to, co chciałam, tak jak to widziałam i czułam,
świetne uczucie!
witamy serdecznie!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”