Wydawnictwo Fabryka Słów ma przyjemność zaprosić do udziału w nowym projekcie – corocznej antologii nietematycznej „Mistrzowie i Adepci”.
Naszym celem jest cykliczne prezentowanie najlepszych opowiadań fantastycznych jakie powstały w danym roku, zarówno autorów uznanych, jak i takich, o których nikt jeszcze nie słyszał. Nie narzucamy żadnych ograniczeń tematycznych. Jedyne kryteria jakimi będziemy się kierować to„fantastyczność” utworu i jego poziom.
Poprzeczkę ustawiamy wysoko, dla wszystkich, Mistrzowie też będą musieli ją przeskoczyć.
Mamy nadzieję, że otrzymamy utwory naprawdę wartościowe, dlatego prosimy, nie przysyłajcie nam wszystkiego, co znajdziecie w szufladzie. Wybierzcie jedno opowiadanie, takie, za które dalibyście sobie rękę uciąć.
Teksty (załącznik w formacie doc lub rtf) prosimy nadsyłać drogą elektroniczną. Nie czytamy prac anonimowych, czy podpisanych nickiem, dlatego nie zapomnijcie podać swoich danych. Na majle zatytułowane "Mistrzowie i Adepci" oczekujemy do końca marca pod adresem: [email protected].
Teksty nadesłane w majlach bez podanego wyżej tematu, bez danych adresowych uczestnika konkursu oraz wysłane na inny adres wylądują w koszu, choćby były genialne.
źródło: http://www.fabryka.pl/aktualnosci.php?id=1483&flash=y
4
Hmmmm, konkurs Nowej Fantastyki mi jakoś przeleciał, ale tego sobie nie odpuszczę! Tylko mały problem sobie znalazłem, żeby nie było za łatwo. Ma to być opowiadanie... pięciostronicowe? Dwudziesto? Trzydziesto? Może to wynik tego, że noszę okulary, jednak za cholerę nie mogę się doszukać tam jakichkolwiek info o rozmiarach prac. Wiecie coś na ten temat? Są jakieś ograniczenia?
"Ludzie się pożenili albo się pożenią i pozamężnią, pooświadczali się... a ja na razie jestem na etapie robienia sobie kawy...jakkolwiek można to odnieść do życia" - Hipolit
6
Witam.
Na wstępie przepraszam, że zaczynam swoją "karierę" na tym forum od pytania.
Wysłałem i ja swoją pracę na ten konkurs. I jestem nieco zdziwiony, że nie dostałem dotąd żadnego potwierdzenia odbioru, jak to jest przyjęte choćby na Fahrenheicie. Ktoś z forumowiczów też tak ma? Czy to normalna praktyka? A może mój mail gdzieś wcięło po drodze? To się przecież zdarza...
Na wstępie przepraszam, że zaczynam swoją "karierę" na tym forum od pytania.

Wysłałem i ja swoją pracę na ten konkurs. I jestem nieco zdziwiony, że nie dostałem dotąd żadnego potwierdzenia odbioru, jak to jest przyjęte choćby na Fahrenheicie. Ktoś z forumowiczów też tak ma? Czy to normalna praktyka? A może mój mail gdzieś wcięło po drodze? To się przecież zdarza...
11
Tego się nie liczy w stronach, a w znakach, albo arkuszach kalkulacyjnychSkySlayer pisze:Ja, głupiec, grzesznik, patałaszek i plebejusz mam pytanie skromne. Otóż oni sobie opowiadania życzą... jak im wyślę 50 stron tekstu to to jeszcze jest opko?

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
13
No bo ilość stron nic nie mówi na temat faktycznej objetości tekstu. Generalnie, do 80/90k znaków, powinni Ci to uznać jako opowiadanie. Chyba żeby ktoś miał kiepski humor 

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
15
Na stroni Fabryki pojawiły sie wiadomości dotyczące konkursu
Serwis informacyjny pokonkursowy [2009-04-08]
Szanowni Adepci!
Dziękujemy bardzo za nadesłane teksty. Jury konkursu Mistrzowie i Adepci rozpoczęło prace. Pragniemy zapewnić, że każdy uczestnik otrzyma od nas odpowiedź i nikogo nie pozostawimy w nieświadomości. Nazwiska zwycięzców, czyli tych z Was, których utwory złożą się na antologię, zostaną podane na stronie Fabryki Słów i Fahrenheita po zakończeniu prac Jury. Termin zakończenia tych prac podamy wkrótce.
Serwis informacyjny pokonkursowy [2009-04-08]
Szanowni Adepci!
Dziękujemy bardzo za nadesłane teksty. Jury konkursu Mistrzowie i Adepci rozpoczęło prace. Pragniemy zapewnić, że każdy uczestnik otrzyma od nas odpowiedź i nikogo nie pozostawimy w nieświadomości. Nazwiska zwycięzców, czyli tych z Was, których utwory złożą się na antologię, zostaną podane na stronie Fabryki Słów i Fahrenheita po zakończeniu prac Jury. Termin zakończenia tych prac podamy wkrótce.