Hile, rewolwerowcy!

1
Chciałbym przywitać się ze wszystkimi forumowiczami, jakże interesującego Weryfikatorium. Przesiaduję tu już od dawna (dwa tygodnie, to szmat czasu), a że coraz częściej kusi, żeby coś skrobnąć...

Nie ma co pisać o cechach charakteru, każdy jak sobie przeczyta, taki obraz autora doklei. Tak jest i być powinno. W teście heksagramatycznym (Chryste, jak to się piszę i czy na pewno o to mi chodzi?) wyszło mi, że jestem arystokratą, ale blisko mi do typu charakteru włóczęgi. Hah, co zabawne, opis nawet się zgadzał, chociaż niewiele ma wspólnego z samą nazwą.

Nie rozwodząc się, aktualnie zajmuję się moją Sai i maturą. A moje hobby to pisanie.

"Och!" można by powiedzieć, "jak oryginalnie!" Ano oryginalnie, czy nie, to już każdy oceni, jeśli zamieszczę któryś z moich tekstów w weryfikatorium.

Dawniej parałem i jarałem się sporo crpg-ami, muzyką, z tym że tym drugim zajmę się również po maturze (panina i/lub gitara). Życie towarzyskie to już swoją drogą, nie ma co komentować ;)

Co do pisania, pisze regularnie dopiero od pół roku, ale z grubsza, trzy-cztery lata. Wcześniej to były same wiersze, gorsze i lepsze, później próba powieści, potem kolejna (już poważniejsza, bo 60 stronicowa). Aktualnie piszę opowiadania i moim zdaniem wychodzi mi to całkiem nieźle. Patrząc wstecz to tak jakbym był sardynką, która nauczyła się latać. Napisałem jedno 30 str, drugie 60 str, przed chwilą skończyłem kolejne 30 str. Razem około 50 tysięcy słów. Niespecjalnie dużo, ale powoli przestaje to już być śmiesznie mała liczba. Drugie i trzecie opowiadanie przechodzi redakcję. Wkrótce zaczynam pracę nad czwartym. A mam pomysł na 5-6 następnych, nie żartując, nawet więcej. Tylko czasu, warsztatu i wydawcy brak.

Piszę systemem minimum strona maszynopisu dziennie albo godzina pisania. Wydaje się, że to mało, bo taka jest prawda. Jednak długofalowo wychodzę na ogromny plus. Uczę się, zajmuję dziewczyną i życiem, a mimo to cały czas piszę. Opowiadanie powstaje nie wiadomo kiedy, jakby tuż pod moim nosem. A kiedy już się napisze ostatnie słowo... znacie to uczucie ;)

Na zakończenie

Strona na której publikowałem z kumplem, ale aktualnie (matura) zawiesiliśmy działalność www.dolinaslow.blog.onet.pl

Profil na last.fm (podaję, bo muzyka jest dla mnie bardziej niż ważna): http://www.lastfm.pl/user/WickedOthello

I na zakończenie zakończenia

Czy którykolwiek z weryfikatorów wyraziłby ochotę na przetrawienie 30 stron tekstu? Pokazywanie fragmentu opowiadania mija się z celem, bo znam na co dzień dwóch mistrzów, którzy potrafią przy...czepić (lekkimi słowy) do każdego zdania, a potrzebuję kogoś kto przeczyta, i powie jak czuje się jako czytelnik.

A na zakończenie zakończenia zakończenia

Witam wszystkich,

Niech wasze dni będą długie, a noce krótkie i szczęśliwe!
http://krainaslow.wordpress.com

2
Przez chwilę tytuł przeczytałem, jako : Hi, hitlerowcy! Ta pora dnia nie jest dla mnie odpowiednia...

Witaj, wędrowcze.
wyje za mną ciemny, wielki czas

3
Lepiej niech noce są długie i szczęśliwe, albo dla pisania, albo dla tej drugiej połowy. Kurczę, kiedy ja ostatnio miałam taką noc... a, w wakacje! ;P Witam gorąco :)
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

4
No, no. Ostatnio powitania robią się coraz dłuższe.

Mój wzrok ledwo nadąża.

W końcu, kilka wieków na karku.

Na poligon marsz!

Czółeńko!
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!

5
Hile, rewolwerowcze!

Regularne, codzienne pisanie to według mnie fantastyczna metoda pracy, obojętnie, czy piszesz po 500 słów, czy też rozwijasz skrzydła i stawiasz 5000. Trzydzieści stron, mówisz? Wyślij mi wiadomość na PM, chętnie spojrzę na rzecz "z czytelniczej perspektywy" :)

7
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

9
Mi też... chyba że to fantasy... wtedy ocenę możesz poznać od zaraz :P

Witaj ;)
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

10
Nie omieszkam wysłać tekstu do wszystkich chętnych :) Kapitan Kaszebe zaoferował się jako pierwszy i dostałem naprawdę dobrą i krytyczną opinię, za co niezmiernie dziękuję. Pierwszy wrażenie z Weryfikatorium jest bardziej niż pozytywne!
http://krainaslow.wordpress.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”