Stephen KING 'Mur' już w sprzedaży
* wydawca: Prószyński i S-ka
* data wydania: 31 marca
* ileść stron: 745
* cena: 56 zł
Robert Blake jest człowiekiem przegranym. Po wyjściu z więzienia, w którym siedział za handel narkotykami, musi zacząć życie od nowa. Okazuje się to trudniejsze niż przypuszczał, gdyż każdy jego dobry uczynek potęguje lawinę zdarzeń, które go przerażają i sprawiają, że zaczyna powoli tracić wiarę we własne zdrowie psychiczne. Gdy zaczynają ginąć ludzie, Robert - ścigany przez policję - wymyka się do Azji, by w małym chińskim miasteczku przeczekać, aż wszystko przycichnie. Jednak dopiero tam, w sercu komunistycznego reżimu, zaczyna rozumieć, czym jest mur, z którym musi się zmagać. Dochodzi do wniosku, że wolałby wrócić do więzienia, lecz nie jest to takie proste.
Kingowi przez dwa lata nie udało się wydać tej książki w Stanach, bo zbyt otwarcie mówiła o łamaniu praw człowieka w Chinach. Dopiero polski wydawca zdobył się na odwagę, by zaprezentować ją czytelnikom. I bardzo dobrze, gdyż jest to znakomita powieść psychologiczna oraz rewelacyjny horror.
Źródło:http://stephenking.pl/
[ Dodano: Sro 01 Kwi, 2009 ]
Ja już książkę mam w torbie, rano w Empiku kupiłem, nie mogę się doczekać aż wrócę do domu i się weń zagłębię.
Gruba cegła. TYLKO KING i JA.