Dia duit!

1
Witam serdecznie! Mam na imię Piotr, nazwisko Dzieciątko, rocznik '90 i pochodzę z podwarszawskiego grodu Marki. Zapewne nie zabrzmi to jednoznacznie, ale interesuję się człowiekiem. Tym, jaki jest, co sobą reprezentuje i jak się zachowuje w danych momentach. A ze spraw bardziej przyziemnych - literatura (oczywista), polityka (zwłaszcza międzynarodowa), historia (dokładniej to wszystko od XVIII wieku wzwyż, jednakowóż inne okresy też są interesujące), sport ("czynnie" to jazda na rowerze i kopanie piłki, "biernie" zaś - piłka nożna, lekkoatletyka i Formuła 1) oraz muzyka (w szczególności celtycka).

Co do planów - jeszcze kilka lat temu w mojej nieokiełznanej wyobraźni wykiełkował pomysł stworzenia wojennej powieści sci-fi, jednak nie udało mi się go podtrzymać. Teraz rodzi się idea książki political fiction z elementami fantasy. Co z tego wyniknie - we shall see...

Mam nadzieję, że serwis ten i ludzie się w nim wypowiadający "zweryfikują" moje plany i umiejętności. Liczę na obopólną współpracę!

Sláinte! ;)
Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności.

2
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

3
Witaj! Myślę, że się dogadamy w różnych sprawach, nawet jeśli w inyych moglibyśmy się nie zgadzać.

fafarafa :)
"Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię." - Jonathan Carroll

4
Cześć!
Miłości jestem posłuszna i szczęściu się nie opieram!
I czuję twoją pieszczotę i coraz bardziej zanikam,
I czuję twe pocałunki i coraz bardziej umieram.

Rok nieistnienia B. Leśmian

8
kanadyjczyk pisze:Witaj! Myślę, że się dogadamy w różnych sprawach, nawet jeśli w inyych moglibyśmy się nie zgadzać.

fafarafa :)
Absolutnie w to nie wątpię!

PS. Ogólnie rzecz ujmując gardzę podlizywaniem się, ale przyznaję, że "Krajobraz z płonącym słoniem w tle" to fajne opowiadanie. Gratuluję, Kanadyjczyku! ;)
Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”