136

Latest post of the previous page:

Erythrocebus pisze:[ że tutaj nie piszą tacy, co to chcą mieć dużo hajsu, było wiadomo od dawna.
mów za siebie :)
Kasa jest mi potrzebna w nieograniczonych ilościach :)

[ Dodano: Sro 01 Maj, 2013 ]
Romek Pawlak pisze:Bardzo dobra stawka dla bardzo dobrych tłumaczy to 800 zł za arkusz, z angielskiego na polski.
hmm... a w drugą stronę?

powiedzmy 15 tyś za przekład Wędrowycza na "amerykański"...

[ Dodano: Sro 01 Maj, 2013 ]
Seprioth pisze:
Andrzej Pilipiuk pisze:e, raczej tylko dorabiali sobie ideologię do chlania, ćpania i pasożytniczego trybu życia.
Ale stworzyli arcydzieła.
Mark Twain był abstynentem, Jack London alkoholikiem...
Nie ma reguły.

Tzn. fakt że ktoś chla oznacza ylko że mniej napisze.

137
Romek Pawlak pisze:Paweł, wpisuję się na listę Twoich fanów :-D
Świntuch :PPP
Zapamiętam ci to, od dziś już się tak nie kochamy jak do tej pory ! :))))
Andrzej Pilipiuk pisze: ech opary jadu i żółci unoszą się jak net długi i szeroki...
Raczej jak mój email, długi i szeroki :)
a chcesz w zęby? :)
Wiem że jesteś chłopakiem z Pragi, ale my tu w Kielcach też mamy takie specyficzne regiony, gdzie trzeba mieć odwagę by spacerować nocą dzielnicą. Więc łatwo ci nie będzie, obiecuję :D
www.darkaraghel.com

144
Jak to jest z wstawianiem tekstów piosenek do książek? Bo bym wstawił jedną na końcu jako ending, ale nie pamiętam teraz jak to się robi legalnie XD chyba, że tekst odrobinę zmienić? ;f

145
trema? nie dajcie sobie wmówić - to kit dla mięczaków.
Normalny facet nie zna tego uczucia.

*

Myślę że jak wstawisz jedną zwrotkę piosenki to nikt się nie czepi.

A najlepiej układaj bohaterom ich własne piosenki - bo dlaczego nie?
Rymowanie jest proste.

Pędzą wódkę i z ochotą
Wymienią ją na twe złoto
Daj dukata weź szklanicę
Lub sztachetą w potylicę.
Daj talara weź kieliszek
Lub pod stołem szukaj kiszek

[ Dodano: Nie 05 Maj, 2013 ]
Jest taka scena w Norweskim dzienniku - gdzie bohaterowie zabawiają się improwizując wierszyki.

Powieszono na mnie wszystkie psy - za tę scenę.

Co zabawne - ten akurat kawałek jest prawdziwy do bólu - tak się bawiłem z kumplem...

146
DarkAraghel pisze:
Romek Pawlak pisze:Paweł, wpisuję się na listę Twoich fanów :-D
Świntuch :PPP
Zapamiętam ci to, od dziś już się tak nie kochamy jak do tej pory ! :))))
Andrzej Pilipiuk pisze: ech opary jadu i żółci unoszą się jak net długi i szeroki...
Raczej jak mój email, długi i szeroki :)
a chcesz w zęby? :)
Wiem że jesteś chłopakiem z Pragi, ale my tu w Kielcach też mamy takie specyficzne regiony, gdzie trzeba mieć odwagę by spacerować nocą dzielnicą. Więc łatwo ci nie będzie, obiecuję :D

Dobry wieczór, ja też z Pragi (tej mniej groźnej, południe) ale z tych grzecznych chłopaków jestem :) no ale jak to brzmi, chłopak z Pragi :)
Jestem obrzydliwie bogaty duchowo.
www.samczeruno.pl
www.ecoego.pl
www.braciasamcy.pl

147
Jest taka scena w Norweskim dzienniku - gdzie bohaterowie zabawiają się improwizując wierszyki.

Co zabawne - ten akurat kawałek jest prawdziwy do bólu - tak się bawiłem z kumplem...
Nie wierzę, po prostu nie wierzę, że ktokolwiek był na ognisku z gitarą i alkoholem w tle, i ominęła go zabawa w wymyślanie zwrotek Morskich Opowieści. Świetna zabawa zresztą.
Wiem że jesteś chłopakiem z Pragi, ale my tu w Kielcach też mamy takie specyficzne regiony, gdzie trzeba mieć odwagę by spacerować nocą dzielnicą.
Chyba wszędzie są takie rejony. Grzeczne chłopaki tam nie chodzą, niegrzeczne najlepiej się tam czują.

Pozdrawiam,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

148
Wiesz ja chciałem to wstawić jako zamknięcie opowieści, bo to książeczka dla dzieci będzie podzielona na części i chciałem to zamknąć tak by się dzieciaki napaliły na następną część i żeby było takie mocne pier******cie jako zakończenie zamiast tradycyjnego końca książki
Ostatnio zmieniony ndz 05 maja 2013, 20:38 przez shinjiru, łącznie zmieniany 1 raz.

149
Andrzej Pilipiuk pisze:trema? nie dajcie sobie wmówić - to kit dla mięczaków.
Normalny facet nie zna tego uczucia.

*

Myślę że jak wstawisz jedną zwrotkę piosenki to nikt się nie czepi.

A najlepiej układaj bohaterom ich własne piosenki - bo dlaczego nie?
Rymowanie jest proste.

Pędzą wódkę i z ochotą
Wymienią ją na twe złoto
Daj dukata weź szklanicę
Lub sztachetą w potylicę.
Daj talara weź kieliszek
Lub pod stołem szukaj kiszek

[ Dodano: Nie 05 Maj, 2013 ]

Dobry wieczór. Kiedy sobie wyobrażam, że jakimś cudem zapraszają mnie do studia, niestety ale bym nie dał rady ze stresem. Może bym się zaczął jąkać, dusić? kiedyś zadzwoniłem do radia, była dyskusja o rzeczach "nadnaturalnych", i myślałem że najpierw połączą mnie z jakimiś ludźmi, a tu od razu słyszę swój charkot i chrząkanie w radiu :) co ciekawe od razu zacząłem szybko mówić, dusić się i chciało mi się za przeproszeniem bekać od połkniętego powietrza. Po jakichś kilku minutach się wciągnąłem w rozmowę, i gadałem przez całą audycję o szoku prenatalnym. Tu był tylko mój głos, nie musiałem kontrolować mimiki, mowy ciała, tylko głos - i ledwo dałem radę.

Myślę że wszystko zależy od prowadzącego wywiad, ale kamery, oświetlenie, obcy ludzie - a tu trzeba się uśmiechać, sensownie mówić, masakra. Jakby trafiło na złośliwego prezentera, byłaby porażka. No cóż, póki co nie mam się czym martwić, nikt nie planuje mnie zapraszać do studia telewizyjnego :)

A wiersz - piosenka zajebisty, ha ha ha :)
Jestem obrzydliwie bogaty duchowo.
www.samczeruno.pl
www.ecoego.pl
www.braciasamcy.pl

151
Andrzej:

Jak najbardziej tworzą.
Jeśli chodzi o naszych sąsiadów :)

kawiator:
Myślę że wszystko zależy od prowadzącego wywiad, ale kamery, oświetlenie, obcy ludzie - a tu trzeba się uśmiechać, sensownie mówić, masakra. Jakby trafiło na złośliwego prezentera, byłaby porażka.
Masz rację, ale pamiętaj, że w tym wypadku występ w telewizji nie był zapewne przymusowy. Więc, wybór zainteresowanego.

Pozdrawiam,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”