Latest post of the previous page:
Czyżby tu kryła się odpowiedź na często zadawane pisarzom pytanie: Dlaczego wziąłeś się za pisanie książek?Romek Pawlak pisze: a ja się wcieliłem w nastoletnią wampirzycę na czas pisania książki (...)![]()

To chyba rzadki przypadek, gdy książka ma swoją premierę wcześniej, niż w pierwotnych planach. Premiera "Leny w chmurach" już w piątek. Czy redakcja zajęła mniej czasu niż założony, czy może specjalnie zintensyfikowano prace, aby zdążyć przed Halloween?Romek Pawlak pisze:a ja się wcieliłem w nastoletnią wampirzycę na czas pisania książki, która w listopadzie ukaże się w Akapit Pressie
Fajnie było! Ale powtarzać bym nie chciał, za dużo problemów mają te nastolatki
Wysyłałeś te opowiadania i odpadały, czy sam widziałeś że jeszcze nie są dość dobre i chowałeś je do szuflady? Jeśli to pierwsze, to ile ci odwalili nim się udało?opowiadania dalej były do kitu, jeszcze przez dwa lata bodaj
Romku, Tyś pisarz i redaktor, więc powiedz mi, proszę, skąd się wzięły te "przeglądnięcia", "oglądnięcia", "wyglądnięcia" i inne takie? Dlaczego nagle rozpowszechniło się "przeglądnij" zamiast obowiązującego dotychczas "przejrzyj"? Ja już widzę, że słowniki będą musiały ustąpić i nie ma sensu walczyć z "przeglądnięciami". Ale one brzydkie takie, no...Romek Pawlak pisze:zaczynam od przeglądnięcia