2. Przywitanie Zielarza.
Witam was.
Jestem Piotrek. Mam już prawie 18 lat i oczywiście lubię czytać ( ciekawe czy zdążylibyście mi jeszcze dzisiaj podpalić dom gdybym powiedział, że nie lubię). Interesuję się zielarstwem i różnymi roślinkami a w tym roku zasadziłem nawet dynie. Lubię czasem wyrwać sobie coś z ziemi i zjeść . W szkole tego nie robię bo mamy kafelki za to uczę się chemii bo bardzo ją lubię. Zacząłem pisać niedawno i to co niedługo gdzieś tu komuś przedstawię będzie moim pierwszym tekstem. Lubię klimaty post-apo, i mój tekst będzie właśnie czymś podobnym.
6
Witaj Zielarz!
Czy to znaczy, że możemy stawiać ci pytania dotyczące różnej zieleniny?
Czy to znaczy, że możemy stawiać ci pytania dotyczące różnej zieleniny?

Nie jest najważniejsze, byś był lepszy od innych. Najważniejsze jest, byś był lepszy od samego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi
"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero
"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero
7
Cześć! 
A jeśli pod którymś kafelkiem coś smacznego po cichu kiełkuje? Nigdy nic nie wiadomo! Ja bym tej szkole tak łatwo nie odpuściła...

Zielarz pisze: Lubię czasem wyrwać sobie coś z ziemi i zjeść . W szkole tego nie robię bo mamy kafelki
A jeśli pod którymś kafelkiem coś smacznego po cichu kiełkuje? Nigdy nic nie wiadomo! Ja bym tej szkole tak łatwo nie odpuściła...

Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
Re: 1. Zielarz wchodzi na forum.
9Zielarz pisze:2. Przywitanie Zielarza.
W szkole tego nie robię bo mamy kafelki za to uczę się chemii bo bardzo ją lubię.
Widzę, że w twojej osobie każdy sobie znajdzie coś dla siebie. Błyskotliwy humor.
JA też lubię bardzo chemię. Może to pochopny wniosek ale czuje się z tobą w jakiś sposób spokrewniony.