Cześć

1
Przedstawiam się! :)
Pisać zaczęłam w wieku sześciu lat - wciąż mam gdzieś schowne te porywające opowiadania, w których moja dziecięca wyobraźnia wchodziła na wyżyny. Pisałam i pisałam, aż stało się to moją najprawdziwszą miłością. Na koncie mam tomik poezji, jednak nie jestem z niego dumna. Drugi jest w wydawnictwie, w trakcie przygotowania do wydania.

Poezja to dla mnie przyjemna, pisarska wędrówka, a najprawdziwszą przygodą jest proza. Napisałam powieść podróżniczą, ale ciągle się waham, czy już wysłać miliony mejli do wydawnictw, czy jednak poczekać jeszcze i przeczytać ją setny raz, szukając rzeczy do poprawy. Międzyczasie piszę też drugą książkę (co nie jest łatwe, bo robię to tylko wtedy, kiedy na rękach u mnie śpi dziewięciomiesięczna córka). Poza tym prowadzę bloga, jednak żadna ze mnie poważna blogerka. Robię to, bo kocham pisać, oraz dostaje całą masę informacji zwrotnych, że czytalnicy chcą jeszcze.

Oprócz pisania, moje pasje to podróże, psychologia, fotografia, planszówki.

Marzę o tym, żeby pisanie stało się jedynym, co w życiu będę robić zawodowo. I będę do tego dążyć. Jednak najważniejsze jest to, żeby po prostu pisać i rozwijać się.

Cześć

2
Witaj :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Cześć

5
Witamy, axie92 !
Zapoznaj się proszę dobrze z Regulaminem, który kochamy <3 a potem baw się dobrze!
Każda mama-pisarka punktuje już na wejściu ;)
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Cześć

7
axie92 pisze: powieść podróżniczą
Brzmi ciekawie
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”