Powitanie

1
Chce się zacząć od a więc...". Żartowałam :)

Niestety, czytając wcześniejsze komentarze, okazuje się, że jestem raczej prostym, nieskomplikowanym człowieczkiem. Mało kreatywnym i wyniosłym. Moją pierwszą czynnością było przeczytanie regulaminu i listu powitalno-pomocowego, a nie zareklamowanie się na forum. Cóż, nikt nie jest idealny. O jedno nie musicie się martwić, nie będę wrzucać prac domowych do odrobienia, jestem za stara, by ktokolwiek mi je zadawał.
W tym roku kończę 30 lat (podobno najgorszy wiek). Z wykształcenia jestem masażysto-programisto-filologiem z ukończoną szkołą muzyczną pierwszego stopnia. Moje życie ciągnęło się mniej lub bardziej przewidywalnymi ścieżkami wzbogacając mnie nie tylko papierkowym wykształceniem, które w związku z wykonywanym zawodem w ogóle mi się nie przydaje, ale niezwykłymi podróżami, i częstymi zmianami miejsca zamieszkania. Chyba przez ciągłe zmiany ciężko mi powiedzieć, co tak na prawdę mnie interesuje. Mogłabym powiedzieć, że muzyką, ale to raczej miłość i sposób mojego funkcjonowania. Co ja tu robię, w takim bądź razie? Odpowiedź jest prosta, pisanie jest jedyną formą, którą potrafię wyrazić swoje emocje, wnętrze i doświadczenia nazbierane przez lata. Z natury nie jestem gadatliwa, a jeżeli już to nie lubię mówić o swoich emocjach. I jestem ciekawa czy próby 'uzewnętrznienia' są coś warte, pod kątem praktycznym. Miło by było, gdyby lektura mojego tekstu wzbudziła cokolwiek w innym człowieku. Nie umiem tego wytłumaczyć, po prostu byłoby mi miło i już.
I już to wszystko.
Pozdrawiam i dzień dobry :)
Z wyrazami szacunku,
Fallen

Powitanie

3
Witaj.Ocenimy Twoje próby jak sędziowie surowi, ale sprawiedliwi :) No i na forum mało masażystów, przydasz się ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Powitanie

4
Romecki pisze: (sob 20 mar 2021, 23:15) Piszesz o muzyce, czy to zbyt osobiste doświadczenie?
Ciężko mówić tu o konkretnym doświadczeniu. Muzyka towarzyszyła mi od dzieciństwa - zaczynając od szkoły muzycznej. Nie podam konkretnych przykładów, bo po prostu nie potrafię.
Navajero pisze: (sob 20 mar 2021, 23:17) No i na forum mało masażystów, przydasz się
Polecam się, podobno jestem niezła 8)
Z wyrazami szacunku,
Fallen

Powitanie

5
W dawnych Chinach pisarze często zajmowali się masażem i sztukami walki, bo we wszystkich przypadkach trzeba było kierować energię do rąk ( żeby ładnie kreślić znaki). Jako historyk, jestem za podtrzymywaniem tradycji :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Powitanie

6
Navajero pisze: (sob 20 mar 2021, 23:36) Jako historyk, jestem za podtrzymywaniem tradycji
Święte słowa 8)
Możemy przyjąć, że dlatego skończyłam szkołę masażu 8)
Z wyrazami szacunku,
Fallen

Powitanie

7
Fallen pisze: (sob 20 mar 2021, 23:12) O jedno nie musicie się martwić, nie będę wrzucać prac domowych do odrobienia, jestem za stara, by ktokolwiek mi je zadawał.
Chyba nie zawitałaś do tej strony internetów, w której mamusie szukają rozwiązań zadań domowych dla dzieci. :) Chyba że na prace domowe sama jesteś za stara, ale na prace domowe „bombelka” za młoda – może być i tak. :D

Witam w gronie nudnych ludzi, ja też przeczytałam regulamin i list przed napisaniem powitania. :)
Taka już robota pisarza, że jak siedzi i patrzy za okno, to najpewniej pracuje. ~ Ktoś kiedyś w Internecie.

Powitanie

9
CzornyKoteł pisze: (ndz 21 mar 2021, 00:07) Chyba nie zawitałaś do tej strony internetów, w której mamusie szukają rozwiązań zadań domowych dla dzieci
Nie mam "bombelka" a jeżeli już, to będę musiała czekać co najmniej 7 -10 lat na pracę domową z polskiego (nie pamiętam, od której klasy dzieciaki mają język polski)
CzornyKoteł pisze: (ndz 21 mar 2021, 00:07) Chyba nie zawitałaś do tej strony internetów, w której mamusie szukają rozwiązań zadań domowych dla dzieci.
Mam być szczera? Nawet nie wpadłabym coś takiego :D Okazuje się, że jestem nie tylko nudna, również mało kreatywna.
CzornyKoteł pisze: (ndz 21 mar 2021, 00:07) Witam w gronie nudnych ludzi, ja też przeczytałam regulamin i list przed napisaniem powitania.
Mimo mi :)
jagoda139 pisze: (ndz 21 mar 2021, 00:31) Wow, jest to dość ciekawa kombinacja.
Witaj. Co piszesz?
Na razie fantastykę opartą jednak na mitologii słowiańskiego. Chciałabym uciec od tolkienowskiego schematu ( mimo że samego autora lubię).
W powijakach kiełkuje mi również wizja kryminału z narkomanami w tle z ukrytymi wątkami biograficznymi. Na pewno tego dzieła nie popełnię w najbliższym czasie.
Z wyrazami szacunku,
Fallen

Powitanie

10
Fallen pisze: (ndz 21 mar 2021, 01:43) Okazuje się, że jestem nie tylko nudna, również mało kreatywna.
A tam, mało kreatywna od razu. Późno już było. :)
Taka już robota pisarza, że jak siedzi i patrzy za okno, to najpewniej pracuje. ~ Ktoś kiedyś w Internecie.

Powitanie

11
Fallen pisze: (sob 20 mar 2021, 23:12) Moją pierwszą czynnością było przeczytanie regulaminu i listu powitalno-pomocowego, a nie zareklamowanie się na forum.
Rzeczywiście, jesteś ewenementem :) Baw się dobrze :)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Powitanie

12
CzornyKoteł pisze: (ndz 21 mar 2021, 12:16) Późno już było
Słowo późno nie istnieje dla osób z bezsennością. Przekształca się w :kiedy w końcu zasnę
Sarah pisze: (ndz 21 mar 2021, 13:09)Baw się dobrze
Mam taki zamiar :)
Dziękuję :)
Z wyrazami szacunku,
Fallen

Powitanie

13
Cześć. Jaki instrument muzyczny lubisz najbardziej?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

Powitanie

15
Thana pisze: (wt 23 mar 2021, 11:23) Cześć. Jaki instrument muzyczny lubisz najbardziej?
Fortepian, gra i słuchanie, działa na mnie relaksacyjne.
szopen pisze: (wt 23 mar 2021, 11:25) Witaj! Fallen na mastodonie to Ty?
Nie

Przepraszam za późną odpowiedź, ale lepiej późno niż wcale ;)
Z wyrazami szacunku,
Fallen
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”