Dziękuję bardzo i nawet nie wiesz jak się cieszę, że Ci się podobało

Po takich komentarzach zawsze dostaję "kopa" i aż rwę się do pisania. Mam nadzieję, że wkrótce uda mi się wrzucić coś nowego, a może zdecyduję się na coś starszego, znalezionego w czeluściach dysku twardego
[ Dodano: Czw 08 Lip, 2010 ]
Witam po raz kolejny
Nie było mnie na Wery praktycznie pół roku i oto powracam. Pomyślałam, że pewnie sporo się tu zmieniło, więc warto się jeszcze raz przywitać. Musiałam zrezygnować z Wery na jakiś czas z powodów zdrowotnych i naukowych. Teraz już jestem szczęśliwą "panią magister", więc na razie mam trochę czasu wolnego (dopóki nie znajdę pracy, potem to nie wiadomo) i postanowiłam ponownie tu zajrzeć.
Jeśli chodzi o moje zainteresowania i preferencje literackie, to raczej nic się nie zmieniło. No może oprócz tego, że wzięłam udział w warsztatach twórczego pisania i po tym doświadczeniu musiałam przyznać, że "zawodową" pisarką to nigdy nie zostanę, ale równie miło jest pisać dla siebie, dla bliskich i dla małego grona odbiorców, na przykład na forum. Zrewidowałam więc moje marzenia i dążenia do tego, by pozostać na gruncie amatorskim

(co nie znaczy, że nie chcę się doskonalić).
Miałam też trochę przygód z poezją (zostałam nawet jurorką na slamie poetyckim - przez przypadek), ale to zdecydowanie nie jest moja dziedzina.
Jeśli pozwolicie, zamieszczę tu jedno z moich dawniejszych opowiadań, a w przyszłości (oby niedługo), dodam opowiadanie, nad którym teraz pracuję, utrzymane w klimacie opowieści gotyckiej.
Pozdrawiam serdecznie
-M-