16

Latest post of the previous page:

ancepa pisze:A byłeś na zlocie Filmweb w zeszłym tygodniu?

Witam serdecznie! :)
Nie, ja siedzę w Aberdeen, UK. Poza tym, mało zlotowy człowiek jestem. :)

17
Witaj!

Fajny nick, interesujesz się małpami, czy konkretnie tym gatunkiem?
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

18
Witam.

Jesteś pierwszą osobą, która zadała sobie trud wpisania mojego nicka w gugla. :)

Nie, nie interesuję się małpami. Od polskiej nazwy tego gatunku jest już bardzo blisko do mojego nazwiska. I do lekkiej jazdy węgierskiej z XV w. Po prostu. :)

19
Akurat nie guglałem, a kiedyś miałem styczność z artykułem o koczkodanach i tak mi się on teraz przypomniał :)

Jednak domyślam się, że o inną polską nazwę Ci chodzi ;)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

20
O, to za to, że nie musiałeś guglać, chylę przed Tobą czoła.

W sumie mógłbym się i Koczkodański nazywać, czemu nie. Rówieśnicy zniszczyliby mi dzieciństwo, ale mina osoby, której bym się przedstawiał w dorosłym życiu - bezcenna.

21
Nie ma powodu, żeby z tego powodu chylić czoła. Po prostu obiło mi się wcześniej o uszy i tyle.

Koczkodański... nie wiem czy byś dożył dorosłego życia.
W przeciwieństwie do aktualnego nazwiska, które brzmi dość poważnie i może się też przecież kojarzyć z polską jazdą.
Myślę, że w Polsce to nawet bardziej niż z węgierską.
B.A. = Bad Attitude

22
Ja zupełnie nie mam pamięci do łacińskich nazw. Jak natykam się na taką, to mi się włącza "prześlizgiwanie po tekście". Tak samo mam z datami, wiekami, trudnymi i długimi nazwami, imionami, które nie wiem jak wymówić. :)

To prawda. Ile razy już, czy to w wyniku dyktowania czy na kopercie, natknąłem się na błąd w moim nazwisku. Ludzie chętnie wymieniają "z" na "s". Potem już się nauczyłem, żeby przedstawiać się: "nazwisko takie a takie przez samo "h", "u" otwarte i "z".

Ps. A to, że jakaś węgierska jazda była to ludziska nie wiedzą, oj nie. I się dziwią jak zapewniam, że z polską kawalerią nie mam nic wspólnego.

Heh, problemy pierwszego świata. :)

23
Czyli jednak menszczyzna...
Witaj!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

24
dorapa pisze:Czyli jednak menszczyzna...
Witaj!
Nie wiem jak mam to sobie interpretować... Zawód? ;)

Tam przy nicku jest znaczek taki mały niebieski podpowiadający mającym wątpliwości.

25
Tak mi się wydaje, że jest jeszcze jakieś tłumaczenie tego nicka (czy nicku?), ale to już będę musiał zaraz poszukać, bo Erythrocebus kojarzyło mi się zawsze z czerwonymi krwinkami, a historyczne to wiadomo.
B.A. = Bad Attitude

26
A mnie się ów nick kojarzy jakoś z Cerberem... no i jakoś tak z "Było sobie życie". Dzień dobry. Kan wita.
"Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię." - Jonathan Carroll

28
To chyba specjalnie dla mnie! Ucieszyłem się jak małe dziecko :)
B.A. = Bad Attitude
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”