Witam wszystkich!
Jestem Miranda, w skrócie Mira, domorosły pisarz, wieczna marzycielka z głową pełną pomysłów i marzeniem wydania własnej powieści.
Jestem ogromną fanką fantastyki we wszelkim wydaniu, poczynając od książek, poprzez animację, na grach kończąc. W tym świecie dobrze się czuję, zawsze coś się dzieje i nie można się nudzić.
Założyłam tutaj konto, aby poddać ogólnej weryfikacji to, co siedzi w mojej głowie i co z lepszym lub gorszym skutkiem zamieniam w mnóstwo linijek tekstu.
Mam nadzieję, że teksty, które w przyszłości mam zamiar tutaj zamieścić, przypadną użytkownikom do gustu, a także liczę na pomocną krytykę i na doskonalenie mojego warsztatu, bo zapewne jest jeszcze wiele do poprawienia.
Jeszcze raz witam ciepło wszystkich!
2
Witaj na forum 

Piękne imięFallen_Angel pisze:Jestem Miranda, w skrócie Mira,

Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
3
..., ale nie zdążył wyhamować i walnął z całą prędkość. Gdy opadł kurz, anioł wstał, otrzepał się i rozejrzał wokół. Nie spodobał mu się jednak widok, który zobaczył, więc wyłączył zasilanie aureoli i odpiął skrzydła, po czym wszedł między ludzi, by żyć tak jak oni.
Witaj na forum.
Witaj na forum.
Coś tam było? Człowiek! Może dostał? Może!
6
Nazywano mnie aniołem, lecz pozostawiłam po sobie zgliszcza.zaqr pisze:Dlaczego akurat anioł upadły?
Biała szata, czyste serce - nimi też mogłam wyniszczać.
Z wysokości spoglądałam na ziemię, szukając zrozumienia.
Wartości, którymi się kierowałam, dla innych nie miały znaczenia.
Szukając celu, zeszłam na niziny, między wielu.
Upadłam z piedestału wyobraźni, by znów powstać bez cienia bojaźni.
Bo kiedy nie ma nadziei, nie ma już nic.
10
"Białe skrzydła które zleciały na ziemię miały być zdeptane i zbrukane. Wygnani na ziemię nawet przez Boga!"
Cytat piosenki, z którą mi się skojarzyłaś
Witaj, baw się dobrze i nie martw się, na pewno coś stąd wyniesiesz (tylko nie rusz mojego komputera!). ;p
Cytat piosenki, z którą mi się skojarzyłaś

"Laugh and the world laughs with you, weep and you weep alone." Ella Wheeler Wilcox