Hello

1
Hello, jestem Prelude. Imieniem się nie chwalę, bo po co? Jestem studentką stojącą przed wyborem swojej Katedry, a co za tym idzie wybraniem drogi swojej dalszej edukacji i możliwości rozwijania kariery. Jeśli dobrze wybiorę, o ironio. W wolnych chwilach poświęcam się swoim pasjom. Zaciekle czytam kryminały. Moja przygoda zaczęła się oczywiście od Harrego Pottera - zarówno czytanie, jak i próby pisania. I tak stopniowo ucząc się czytać i rozwijając wyobraźnie przebrnęłam przez wiele gatunków, począwszy od nastoletnich romansidłeł o wampirach, wilkołakach, zwykłych romansach nastolatków, Aniołach, Demonach, Diabłach, Sukubach i innych nadprzyrodzonych istotach, poprzez romanse na skalę "Przeminęło z wiatrem" czy "Rozważnej i romantycznej", dalej poprzez fantasy, horrory Kinga, komedie, poradniki, kończąc na obecnych kryminałach i thrillerach. Przy nich zostaję. Uwielbiam zwłaszcza te szwedzkie, popularnych Stiega Larssona czy Camilli Lackberg i wielu mniej popularnych. To co zwykle piszę to fantasy albo moje osobiste przemyślenia. Chciałabym spróbować jednak i innych gatunków. Filmy oglądam jak każdy człowiek i jak każdy student oglądam seriale (czas:sesja). Czytam sporo blogów, o relacjach damsko-męskich z różnych perspektyw, a także takich FIT, o zdrowej żywności, zdrowym trybie życia, ćwiczeniach, od czasu do czasu zawieruszy mi się blog kucharski. Blogi z opowiadaniami przestałam czytać wiele lat temu. Sama ćwiczę od czasu do czasu (brak motywacji), nałogowo piekę muffinki i naleśniki ze wszystkim, co jest pod ręką. Latam też po sklepach, żyję i funkcjonuję jak przeciętna młoda studentka. Muzyki słucham najróżniejszej. Od ballad po metal. Wszystko w zależności od nastroju i okazji. Och, i uwielbiam herbatę. I pieguski z czekoladą. Gorące kąpiele i nocne długie spacery. Oraz wygrzewanie się we wiosennym słońcu.
Mam nadzieję, że odnajdę się w Waszym małym świecie. Pozdrawiam ciepło :)
"Nocami odbijam się od ścian."

2
Nasz swiat jest całkiem duży.
W sboxie podają kawe.
Rozgosc sie.
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

3
dzień dobry, miłego :)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

6
Herbatę każdą, a kawy nie pijam, bleeee :) co chwilę przekonuję się, jak wiele jeszcze nie wiem o tym forum.
"Nocami odbijam się od ścian."

7
Prelude pisze:Herbatę każdą, a kawy nie pijam, bleeee :) co chwilę przekonuję się, jak wiele jeszcze nie wiem o tym forum.
bo tu jest underworld :-P
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

11
Te herbaty są inne i nie każdemu smakują.
Większość zabawy polega na odpowiednim dobraniu proporcji ilości herbaty, temperatury i czasu parzenia, by wydobyć cały aromat, ale bez mocnych, goryczkowych smaków. No i potem bawić się wychwytywaniem drobnych różnic w aromacie, między poszczególnymi rodzajami ;)
Choć niektóre są zabawne - np. jedna wyraźnie smakuje orzechami, a sporo japońskich pachnie niemal jak świeżo skoszona trawa :)
ichigo ichie

Opowieść o sushi - blog kulinarny

13
Miło Cię poznać.
Moja przygoda zaczęła się oczywiście od Harrego Pottera -
Dlaczego "oczywiście"? Uniwersum znam, ale to "oczywiście" wygląda jak wyjęte z kampanii promującej serię. ;)

15
Humanozerca pisze:
Moja przygoda zaczęła się oczywiście od Harrego Pottera -
Dlaczego "oczywiście"? Uniwersum znam, ale to "oczywiście" wygląda jak wyjęte z kampanii promującej serię. ;)
Oj, od razu spisek :P
Miała bodaj 6 lat, kiedy przez naszą ojczyznę przechodziła pierwsza mocna fala popularności HP. W tym wieku wiele osób zaczęło czytać "dla siebie" (a przynajmniej ta myśl pozwala mi zasnąć w nocy :P) i HP był dość oczywistym wyborem... zresztą, ówczesni gimnazjaliści też się rzucili na HP. :wink:

Tak, czy siak, Prelude, witamy :)
"Och, jak zawiłą sieć ci tkają, którzy nowe słowo stworzyć się starają!"
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”