Hello there !

1
Witajcie, nazywam się Maciej, mam 19 lat i to chyba wystarczy jeśli chodzi o dane osobowe :)

Moje zainteresowania to głównie literatura science-fiction i szeroko pojęta fantastyka, moją pasją jest spadochroniarstwo zaś jednym z większych marzeń które chcę spełnić to wyjazd do Czarnobyla. Wiąże się to z moim dziwnym hobby - zbieram różne informacje na temat katastrofy w '86, fotografie, filmy dokumentalne, ogółem wszystko co jest związane ze sprawą. I dlatego chcę zobaczyć kiedyś to miejsce na własne oczy.

Na codzień jestem bardzo wesołym i towarzyskim człekiem, w wolnym czasie lubię obejrzeć dobry film (głównie wojenne) albo posłuchać muzyki (praktycznie wszystko co akurat wpadnie mi w ucho). Książki towarzyszyły mi od małego (jeśli można tak to ująć) a pierwszą poważną jaką przeczytałem była "Solaris" św.p. Mistrza Lema i do dzisiaj uważam ją za jedną z najlepszych powieści jakie miałem okazję przeczytać. Zaraz obok niej na półce "Ulubione książki" stoi "Zew Cthulhu" H.P. Lovecrafta.

Z wiekiem czytałem co raz więcej i pewnego razu pomyślałem "Czemu by samemu nie spróbować ?". I można powiedzieć, że tak trafiłem na to forum. Mam parę tekstów i jeden ambitniejszy projekt.

Mam zamiar wstąpić jeśli nie na stałe to przynajmniej na chwilę w świat pisarstwa i zobaczyć czy się do tego nadaje.

To chyba wszystko :)
Pozory aż nadto mylą - na jedwab pozuje nylon.

3
Witam :)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

7
Cze... to znaczy sie... albo dzie... nie, nie. Wit... cholera, to też głupie.

Yyyy... Hołk?

Pozdrawiam?
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”