Wcześniej urodzony

1
Dzień dobry/Witajcie/Cześć (właściwe można wybrać)

Urodziłem się dość głęboko w ubiegłym millennium, chodzę więc po świecie z dużym bagażem doświadczeń. Nie przytłaczają mnie, gdyż mam wytrzymały szkielet, tak fizyczny jak i psychiczny.

Nie jestem już tak obciążony pracą, mogę wreszcie poświęcić trochę czasu własnym zainteresowaniom. Kilka lat temu zacząłem pisać krótkie opowiadania - wspomnienia, a mam ich multum. Powoli powstają z tego większe całości. Ich ocena nie zależy ode mnie, podlega weryfikacji przez inne osoby.

Oprócz prozy piszę także poezję, ale z gatunku lżejszej - fraszki, limeryki, satyrę.

Nie będę przekonywał przekonanych, że jest to jedno z lepszych hobby, któremu można poświęcać swój wolny czas. Na tym forum chyba nie ma innych ;)
---
Pozdrawiam
Piszę. Wspomnienia. Miniaturki. Satyriady. Drabble. Fraszki. Facecje. Podobne. Wystarczy.

Wcześniej urodzony

3
Cześć. Coś naskrobałem.
Przerzuciłem jednak regulamin. Muszę wpierw skomentować przynajmniej trzy teksty innych, dopiero potem mogę wstawić swój tekst. Łącznie wyjdzie więc więcej niż 30 dni ;) Chyba że źle zrozumiałem regulamin.
Co do udziału w dyskusjach... wpierw spokojnie będę się rozglądał, podpatrywał. Zawsze sprawdzam, czy dno jest na tyle głęboko, abym nie zarył swoim jestestwem przy pierwszym skoku na główkę. Tu jestem jak noworodek, więc muszę dojrzeć, poobserwować nowy świat ;)
Piszę. Wspomnienia. Miniaturki. Satyriady. Drabble. Fraszki. Facecje. Podobne. Wystarczy.

Wcześniej urodzony

6
brat_ruina pisze: Witaj Zdzichu
Czemu nie, też witam :) "Zdzichu" to popularne imię w pewnym przedziale wieku ;)

Added in 4 minutes 39 seconds:
Romek Pawlak pisze: Słusznie. Widać, że nie popełnisz błędu przelotnych forumowych wędrowców, którzy zaczynają od lotu w niebo, i szybko odkrywają tam szklany sufit :)
Zatem - powodzenia.
Dzięki za życzenie. Długość życia Ikara niezbyt mi odpowiada, wolę być jego ojcem ;) Współczesna wersja tego mitu:
"Upadek z wysokości własnego ego na poziom IQ jest czasem bardzo bolesny".

Wcześniej urodzony

8
brat_ruina pisze: Po trzech komentarzach możesz zamieścić tekst.
Doczytałem ten punkt w regulaminie. Pytanie - dotyczy tylko działu opowiadań, czy także w dziale poezji? (w tym drugim regulaminie nie zauważyłem tego obostrzenia - o wcześniejszym zamieszczeniu trzech komentarzy pod tekstami innych uczestników).

Wcześniej urodzony

10
Zorientowałem się. Ale... nie jestem monotematycznym. W okresie trzydziestodniowej karencji prozatorskiej mogę więc... może nie bombardować, ale punktowo uderzyć w poezję. Czasy dywanowych nalotów minęły, codziennych również. Można tylko raz w tygodniu :)

PS. Znalazłem ten portal przypadkiem, podobno komentarze są surowe, ale rzeczowe. Mogę więc skorzystać w doskonaleniu warsztatu... co mi się przyda.

Wcześniej urodzony

11
Witaj
Hardy pisze: PS. Znalazłem ten portal przypadkiem, podobno komentarze są surowe, ale rzeczowe.
Zwykle raczej surowe, ale i te drugie też występują (w ogóle co to za legenda?).
Uśmiechając się do deszczu mniej się moknie

Wcześniej urodzony

12
Namrasit pisze: Witaj
Hardy pisze: PS. Znalazłem ten portal przypadkiem, podobno komentarze są surowe, ale rzeczowe.
Zwykle raczej surowe, ale i te drugie też występują (w ogóle co to za legenda?).
Na legendę jeszcze za mało. Trafiłem na dwie wypowiedzi w tym stylu. Reszta w praniu się okaże.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”