Ahoj

1
Witam was uprzejmie i kłaniam się nisko.

Zagościłem tu parę dni temu i od pierwszych przeczytanych postów tak mi się spodobało, że szybciutko popędziłem się zarejestrować. Wszystko się zdarzyć może, jeszcze by mi ktoś tutaj zajął nicka i co bym wtedy zrobił? ;)

Względem nicka - trochę on dziwny, ale nie dziwota. Jest to nazwisko wymyślonej na potrzeby gry w RPG postaci, które to przejąłem, bo na wielu stronkach moje poprzednie pseuda były już w użyciu. Półśrodki w stylu Nick123 mnie nie satysfakcjonują. Jak się okazało Nupperlich jest tylko jeden, co potwierdziły Guugle. I tak jakoś zostało. :)

Wracając do szerszej autoprezentacji - imię moje Maciej (wolę Maciek), mieszkam w wioseczce święta Katarzyna (wdzięczna nazwa, ja wiem ;]), ciut na południe od Wrocławia. Co by tu jeszcze... :roll: Lat mam 15, właściwie od urodzenia jestem ateistą. Używam i IE, i Firefoxa, i Opery, w różnych sytuacjach. Trochę mam z introwertyka i ekscentryka, trochę z figlarza i wesołka, a te dwie natury objawiają się zależnie od ludzi, którzy mnie otaczają. Wspomnę tylko, że ostatnimi czasy ta druga rzadko mnie odwiedza.

Co do twórczości: można śmiało powiedzieć, że jestem niespełnionym amatorem-pisarzyną. W życiu skończyłem jedno opowiadanie, chociaż pomysłów było tyle, że zliczyć nie sposób.

Mam nadzieję, że bytowanie na tym forum będzie moim remedium i skłoni do pisania. :) Aczkolwiek na razie nic swojego nie zamieszczę, pozostanę biernym obserwatorem, poczytam, popatrzę, poduczę się. Poszukam inspiracji, a potem... who knows. ;)

Nawiązując do innych powitań: numer mojego buta waha się między 44 a 45, nie gram na gitarze ani innym instrumencie, za swetrami nie przepadam. ;)

3
Ateista, dźwięczne słowo, aczkolwiek mało poczciwe.

Nie jestem, bywam. Rzadko.

Witam.

Pozdro.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

4
Bywasz ateistą, jak mniemam? Wiesz, Weber, wszyscy znani mi ludzie, którzy parają się zgłębianiem filozofii (znam takich, naprawdę!) są dość sceptycznie nastawieni do religii. Mnie ześwieczczyła szkoła.

Re: Ahoj

6
Nupperlich pisze:Półśrodki w stylu Nick123 mnie nie satysfakcjonują.

Chyba, że numer w miejscu 123 to w rzeczywistości szczęśliwa liczba, towarzysząca od momentu zakładania pierwszego adresu e-mail, a Nick ma jedyną i niepowtarzalną wymowę :)
ad finem.

7
Avaritia - no, niezupełnie. ;) W życiu nie byłem w Trzebnicy. :P

Luke - ale ja nie mam szczęśliwej liczby. :P Domyślam się, że twoją jest 76?

8
Witam serdecznie, też nie mam szczęśliwej liczby, głównie dlatego, że nie miewam szczęścia ;)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”