Pora się przedstawić

1
Wiadomość na start:
Uwaga, osobnik płochliwy. Nie straszyć, postępować z rozwagą.

Więc jak już zabezpieczyłam moją introwertyczną, strachliwą duszę przed nie wiadomo czym, pora się przedstawić.

Nazywana przez wielu Aru, jestem ledwo co dorosłą dziewczyną, interesującą się kulturą japońską i koreańską. Tak podniośle mówiąc, bo przyznam szczerze, że rzadko wyszukuję informacje na temat czegokolwiek innego, niż manga, anime, czy pewne gry komputerowe.

Interesują mnie rzeczy mniej konwencjonalne, czy to w literaturze, filmie, czy muzyce. Czuję pewne "ciągoty" do utworów sci-fi, psychologicznych, nie pogardzę dobrym fantasy. Mniej toleruję romanse.

Co do własnej twórczości, od dłuższego czasu piszę swoją pierwszą powieść (sci-fi z elementami "psychologii") i to właśnie praca nad nią przyprowadziła mnie do tego miejsca. Mam nadzieję, że jest to kolejny krok, do spełnienia mojego marzenia.
Choć nie wiem, czy nie odciągnie mnie o tego brak wiary w siebie, który ostatnio dość mocno mnie dotykaniech ktoś mnie ratuje...

Pora się przedstawić

5
Navajero pisze: Wszyscy chcą pisać, mało kto czytać
Choć w końcu pisze się, by czytać...
brat_ruina pisze: Obrazek
Może powinnam dopisać, że to takie szkolne sci-fi...? Albo takie "soft sci-fi"...?
Luciferia pisze: Co masz na myśli mówiąc: "mniej konwencjonalne"?
Takie mniej szablonowe, jak burzące czwartą ścianę, stosujące nowe środki, łączące inaczej pewne rzeczy... na przykład składanie części bez ładu i składu dla komedii, coś jak mini opowiadań i wkładanie między nie czegoś dłuższego, poważniejszego i rządzącego się innymi zasadami...? Lub w muzyce łączenie ze sobą teoretycznie gryzących się instrumentów, jak gitara elektryczna i skrzypce. Coś w tym stylu...

Pora się przedstawić

6
ArualKneza pisze: Może powinnam dopisać, że to takie szkolne sci-fi...? Albo takie "soft sci-fi"...?
szkolne czy soft... grunt to nie sprzed kilku lat dając furtkę do taryfy ulgowej 'bo tak kiedyś pisałam'

ma być z obecnego warsztatu:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”