Wiadomość na start:
Uwaga, osobnik płochliwy. Nie straszyć, postępować z rozwagą.
Więc jak już zabezpieczyłam moją introwertyczną, strachliwą duszę przed nie wiadomo czym, pora się przedstawić.
Nazywana przez wielu Aru, jestem ledwo co dorosłą dziewczyną, interesującą się kulturą japońską i koreańską. Tak podniośle mówiąc, bo przyznam szczerze, że rzadko wyszukuję informacje na temat czegokolwiek innego, niż manga, anime, czy pewne gry komputerowe.
Interesują mnie rzeczy mniej konwencjonalne, czy to w literaturze, filmie, czy muzyce. Czuję pewne "ciągoty" do utworów sci-fi, psychologicznych, nie pogardzę dobrym fantasy. Mniej toleruję romanse.
Co do własnej twórczości, od dłuższego czasu piszę swoją pierwszą powieść (sci-fi z elementami "psychologii") i to właśnie praca nad nią przyprowadziła mnie do tego miejsca. Mam nadzieję, że jest to kolejny krok, do spełnienia mojego marzenia.
Choć nie wiem, czy nie odciągnie mnie o tego brak wiary w siebie, który ostatnio dość mocno mnie dotykaniech ktoś mnie ratuje...
Pora się przedstawić
2Witaj
Wszyscy chcą pisać, mało kto czytać 

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
Pora się przedstawić
3Pora się przedstawić
4Witaj! Przygotuj swoją strachliwą duszę na chrzest bojowy
a tak naprawdę ludzie tutaj są super i dostaniesz masę przydatnych uwag. Co masz na myśli mówiąc: "mniej konwencjonalne"?

Pora się przedstawić
5Choć w końcu pisze się, by czytać...
Może powinnam dopisać, że to takie szkolne sci-fi...? Albo takie "soft sci-fi"...?
Takie mniej szablonowe, jak burzące czwartą ścianę, stosujące nowe środki, łączące inaczej pewne rzeczy... na przykład składanie części bez ładu i składu dla komedii, coś jak mini opowiadań i wkładanie między nie czegoś dłuższego, poważniejszego i rządzącego się innymi zasadami...? Lub w muzyce łączenie ze sobą teoretycznie gryzących się instrumentów, jak gitara elektryczna i skrzypce. Coś w tym stylu...
Pora się przedstawić
6szkolne czy soft... grunt to nie sprzed kilku lat dając furtkę do taryfy ulgowej 'bo tak kiedyś pisałam'ArualKneza pisze: Może powinnam dopisać, że to takie szkolne sci-fi...? Albo takie "soft sci-fi"...?
ma być z obecnego warsztatu:)