Cześć!

1
Hej,

Mam nadzieję, że wszystko u Was super :).
Jestem Ania, jestem po trzydziestce, mam kota, dużo kwiatków, fajnie poukładane życie (odpukać w niemalowane!), a w wolnych chwilach lubię kopać moją zupełnie nową działkę, na której panoszą się rośliny bambusopodobne i wybitnie agresywne.

Jeżdżę do pracy pociągiem — zazwyczaj około godziny w jedną stronę — i wtedy najczęściej sobie piszę. Albo czytam. Ostatnio przeczytałam bardzo ładne "Kowalska. Ta od Dąbrowskiej." i "Życie Violette" (przepiękne!), a żeby się trochę skonfrontować z absolutnie odmiennymi punktami widzenia, męczę teraz taką psychologiczną dyrdymałę o nauczaniu Jezusa w kontekście psychoterapii XX-wieku. Bardzo ciekawe, jak ludzie różnie czytają jedną książkę.

Całe moje dotychczasowe życie twórczo-literackie kręciło się wokół Forum Mirriel (a kiedyś też TwójNetu), które jest poświęcone głównie fanfiction. Fanfiction na zawsze zostanie w moim serduszku, ale ostatnio chodzą mi po głowie teksty własne, więc pomyślałam, że może poszukam przestrzeni skupionej na takich formach. Tym sposobem trafiłam do Weryfikatorium i witam się z Wami.

Lubię pisać obyczajówki, niewiele wnoszące opowieści, w których nic się zasadniczo nie dzieje, ale słowa płyną przyjemnie.

Mam marzenie, żeby napisać kiedyś słodko-gorzką komedię romantyczną o dziewczynach, które się odnalazły w wyjątkowo pozbawionych romantyzmu okolicznościach, ale… żeby pisać, trzeba pisać. Trzeba też czytać, komentować, słuchać ludzi uważnie i mieć trochę szczęścia, ale tego ostatniego zawsze jakoś nakradnę ;).

Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Siemka, Weryfikatorium :)

Cześć!

2
Cześć!
Eleganckie przedstawienie. ;)
aniaw pisze: (czw 03 sie 2023, 15:47) w wolnych chwilach lubię kopać moją zupełnie nową działkę, na której panoszą się rośliny bambusopodobne i wybitnie agresywne.
To bardzo odstresowujące zajęcie. Uprawiam nałogowo. Przydaje się między innymi po weryfikacjach. :hihi:
Powodzenia na Wery.

(Lubisz metal?)

Cześć!

3
Witaj i pisz :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Cześć!

4
Witaj, tutaj w większości fantaści, więc się ciesze, że ekipa obyczaju rośnie :D Baw się dobrze!
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Cześć!

6
aniaw pisze: (czw 03 sie 2023, 15:47) Lubię pisać obyczajówki, niewiele wnoszące opowieści, w których nic się zasadniczo nie dzieje, ale słowa płyną przyjemnie.
Hmmm... Brzmi jak coś, co lubię czytać. ;)
Witaj na Wery, czytaj, komentuj, wrzucaj teksty i ogólnie baw się dobrze :)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

Cześć!

8
Cześć :D Obyczajówki, w których nic się nie dzieje <3
Do czego pisałaś ffki? Pamiętam Mirriel z mojej ffkowej przeszłości, ale nigdy tam niczego nie opublikowałam, bałam się :P

Cześć!

9
No cześć,

@Max, nie wiem, szczerze mówiąc. Nie znam tego gatunku zbyt dobrze, sama sobie włączam raczej plumkanie. Spośród wielu metalowych płyt wożonych w aucie przez moją lepszą połówkę ja z własnej woli puszczam "Ritual" od In this moment.

@ledwo Pisałam (i piszę ciągle!) fiki do HP, to są raczej takie śmieszne i pospolite łatki, nigdy nie napisałam czegoś dłuższego. Pisałam tam też teksty własne, ale wszystko było krótkie i nieszczególnie popularne ;). Nazywam się tam chimi, ale ten miły pseudonim, wymyślony w wieku lat trzynastu, jakoś przestał mi leżeć ;).

Wszystkie powitania są najmilsze, dzięki za nie.
Do zobaczenia w innych działach! :)

Cześć!

12
Witaj Aniu W. Baw się dobrze i działaj :-)

BrandyAlexander, witaj ponownie i zaglądaj częsciej niż raz na kilka - kilkanaście lat :-)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”