Burnt

1
Witam uprzejmie, posiadam wiele imion gdyż pośród licznych cieni się poruszam, ostatnio przybrałem te. Od jakiegoś czasu można mnie spotkać w internecie jako "Strażnik Myśli" lub właśnie Valarius van Burnt. Można mnie określić artystą-samoukiem. W chwili obecnej mam zamiar skończyć niedługo osiemnaście lat :) Pisze powieści, wiersze i różne prozatorskie teksty zawierająca najczęściej okultystyczną tematykę, swoj eumiejetności szlifuje od czterech ostatnich lat skupiając się na zasobie leksykalnym i szlifowaniu mojego unikalnego stylu wypowiedzi i myśli.

Od dawna uwielbiam wszelką formę sztuki literackiej, przeczytałem w życiu książki liczone już w tysiącach....nie uczyniło mnie to wiele mądrzejszym jakkolwiek ;) Moje ulubione pozycje to: "Wiedźmin" Sapkowskiego, wszystkie serie "Pana Samochodzika" uchwycone przez wielu indywidualnych pisarzy, "Księgi żywiołów" Antona Szadora la Veya, Cykl "Poszukiwacza Prawdy" Terrego Godkina...wymieniać można by dużo zakończe na tych :)

Ostatnimi czasy szukam wszelkich możliwych okazji by sprawdzać i dopracowywać swoje umiejętności indywidualnie poza szkołą i "standaryzowanymi testami" jakich pełno w szkołach a które zabijają młodych geniuszy.
"Czasem żeby iść dalej musisz usiąść"

My motto.

"śmierć przechodzi wdzięcznie i gładko przez nasze palce, pozostając w oczach...nie zabijaj jeżeli nie musisz"

My ninde.

don't click this link...

2
Znów mam zaszczyt kogoś powitać jako pierwsza :jupi:

A więc witam miło i uprzejmie :)

W chwili obecnej mam zamiar skończyć niedługo osiemnaście lat
Chwalebny to zamiar, zaiste :wink:

Ja również jestem wilką wielbicielką książek i też bardzo dużo czytam. A ile średnio czytasz książek na rok/miesiąc? Bardzo lubię statystyki... :wink:

"standaryzowanymi testami" jakich pełno w szkołach a które zabijają młodych geniuszy.
Sugerujesz więc, że jesteś geniuszem? :P
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.

3
Yo :)

Chwalebny czy nie prawdziwy xD

Dawniej w podstawówce było to ~60/miesiąc ale później wzrosło do około 30 na tydzień ponieważ siostra założyła konto w bibliotece i dwa razy więcej książek miałem przed nosem :D No i odkryło się że rodzina równierz czasem chomikuje dobre tytuły.

Oragnę dodać jeszcze "Czyny Paksenarrion" do listy mych ulubieńców, to cykl któy zabrał mi wiele nocy pełnych podziwu i rozkoszy czytania.

My motto.

"śmierć przechodzi wdzięcznie i gładko przez nasze palce, pozostając w oczach...nie zabijaj jeżeli nie musisz"

My ninde.

don't click this link...

4
Czytasz 30 książek na tydzień O.O

Jezu. Oddaj mi je potem, muszę napalić czymś w kominku.

30 na tydzień?! 120 na miesiąc. Matko. Cztery książki dziennie? Jak ty to robisz? O.O

Zresztą. Nie będę się interesował jedzeniem. Nadstaw główki <podnosi topór>
Are you man enough to hold the gun?

5
Dziń dybry!! :D

Wytam paana!

Swoją drogą ,to też lubię książki...ALE!! 30 tygodniowo!! :shock: TO już zboczenie!

JAK TY WYRABIASZ!? Mi by już gałki oczne w towarzystwie z oczodołami wyszły na spacerek.

Z jednej strony podziwiam...a z drugiej. Mój Boże!<przeciera oczy>

Też lubię Wiedźminka...pana brum brum już nie :?

życzę Ci sukcesów w Weryfikatorium! Ale mam wątpliwości czy zdążysz coś naskrobać czytając 4 książki na dzień!!

Powodzenia! :twisted:
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!

6
Siemka ;) Ja w przeciwieństwie do ciebie osiemnastki kończyć nie chcę (albo przynajmniej zostać dojrzałym dzieckiem w deseń Bruna Schulza ;) ). Gdyby policzyć kilka ostatnich lat mojego czytania, wyszłoby na to, że przyswajam jedną książkę na miesiąc ;) . Cóż, jakaś równowaga we wszechświecie musi być - i niedoskonali na świat przychodzą :P

7
4 ksiazki dziennie?

Chryste.. to chyba jak ksiazeczke wojskowa; ksiazeczke honorowego dawcy krwii i 2x tania fantastyka naraz w lapki wpadnie.

9
Witaj! Witaj!

A! Padnij! <pada uchylając się w ostatniej chwili przed latającą siekierą, powoli wstaje i otrzepuje się z kurzu>

Uważaj, pełno tu tego lata :D<Testudos na wolności!>

Czytanie? Tak! - zwłaszcza tekstów na konwersatoria :)

30 na tydzień? Będę ci mówić miszczu!

Witam! Kolejny Poznaniak? To ja też się do serdecznego witania dołączę! :D
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

10
Unikalny styl wypowiedzi powiadasz? Intrygujące.

Witaj.

Btw. Ilu stronicowe są te książki? ;)
"Nawet najdalsza podróż, zaczyna się od pierwszego kroku."

11
30 książek na tydzień to marzenie :) 4 książki dziennie... co za fantazja. A do szkoły nie chodzisz, nie pracujesz, nie myjesz się, nie śpisz, nie jesz, nie wychodzisz z domu tylko czytasz tak? :twisted: Nie wkręcaj nas, my się nie damy :P

Szalom ;D

Btw. Ilu stronicowe są te książki? Wink
Może są to książeczki z obrazkami... :D

Dodane po 21 sekundach:

Serwus Van Burnt.

12
30 książek na tydzień to marzenie 4 książki dziennie... co za fantazja. A do szkoły nie chodzisz, nie pracujesz, nie myjesz się, nie śpisz, nie jesz, nie wychodzisz z domu tylko czytasz tak?
Choć raz się zgodzę z Preissem :P Jak ty to robisz, Van Burnt, że jesteś w stanie przeczytać tyle książek w ciągu jednego dnia? Możliwości są tylko dwie:

1. Nic innego nie robisz, tylko czytasz ( a to niemożliwe, bo jak widać komputer też włączysz od czasu do czasu :wink: No chyba, że czytasz e-booki).

2. Chadzałeś swego czasu na kurs szybkiego czytania i teraz 4 książki/dzień, to dla ciebie drobnostka.

Jest też trzecia możliwość- robisz nas tu wszystkich w bambuko :wink:

Nie wkręcaj nas, my się nie damy
:P Ha, ha, Preiss jak to mozliwe, że wierzysz w te wszystkie bajki o kosmitach :alien: a w zeznania kolegi uwierzyć nie chcesz? Widać musi istnieć jakaś równowaga :wink: Nie można wierzyć we wszystko...

Van Burnt, muszę sie calkowicie zgodzić co do Paksenarrion! Ja też uwielbiam tę sagę i cieszę się, że ktoś ją także docenia :)
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.

13
Hej :D

Można przeczytać 4 książki dziennie moim "systemem lekturowym"- na nudne ones. Czyli jak opis- pomijam, niektóre dialogi czytam i co ważniejsze wydarzenia. Tak przeczytałam "nad niemnem" w 4h 8)

Ale czytanie powinno być przyjemnością, nie statystyką...
I've got the lot to burn...

14
Sonicexx też tak uważam :D

Nie no ludzie...jak książka dobra to przemija niczym podmuch waitru.

Na kursy nie chodziłem, ale odkąd ciotka mnie nauczyła czytać jak miałem cztery lata to mnie potem od książek odganiali :P

Strony...różnie przyznam szczerze, bywało że wypożyczałem z biblioteki osiem książek "Pana Samochodzika" na weekend a kończyłem w nocy dnia po wypożyczeniu :P stronicowo jedna zatrzymuje się w przedziale 250-350 stron. Choć dla przykładu bywa wolniej, takiego Pottera piątą część robiłem całe 11h...odnośnie czasu...nie uczę się w domu ponieważ wystarczy mi powtórka na przerwie przed lekcją ^^" można więc mówić o małym, nieco ponad przeciętnym geniuszu który poświęca statystyczny czas nauki na czytanko. Mnie oczy w trakcie czytania nie bolą ale jak przestane po takiej trzeciej książce to mam zawroty głowy :D

A cóż by mi dawało wkręcanie z tymi książkami?:P czytanie ich nie jest oznaką statusu społecznego czy mistrzostwa, oznacza wyłącznie to że jestem nietypowym ekscentrykiem :D Choć ostatnio zwolniłem T.T skończyły się w bibliotekach interesujące mnie tytuły...musze znaleźć jakąś nową bibliotekę :D ale to poootem, obecnie bardziej mnie namgi i moja powieść absorbują.

Oczywiście ze wychodze z domu, a z jedzeniem to już legendy o moim obżarstwie chodzą xD po prostu zjem obiad w 3,4 min i dalej czytam :D

Widze że sporo tu ziomów z Poznania xD to spoko.

Wiedźmin przez ostatnie pare lat był na miejscu pierwszym ale go Paksenarrion i Bahzel Bahnakson podkopali :P

My motto.

My ninde.

don't click this link...

15
Widze że sporo tu ziomów z Poznania
Witaj ziomuś ;) Bezsłów = Poznań :P

Moim zdaniem takie ultra szybkie czytanie to jak czytanie pod przymusem. Nie ta przyjemność, bez wyluzowania, tylko byle szybko i jak najwięcej :/ Jak sobie radzisz z rozumieniem tekstu, który czytasz? Przecież, można przeczytać szybko, stronę w kilka sekund sam tak potrafię, ale gubię wyrazy, gubię sens i nie rozumiem o co chodzi w tym co czytam :(

To jednak nie takie łatwe...

W jaki sposób udaje ci się zrozumieć opisy, narrację, dialogi?

Dodane po 2 minutach:
Ha, ha, Preiss jak to mozliwe, że wierzysz w te wszystkie bajki o kosmitach alien a w zeznania kolegi uwierzyć nie chcesz? Widać musi istnieć jakaś równowaga Wink Nie można wierzyć we wszystko...
Trzeba nauczyć się oceniać rzeczy, subiektywnie i obiektywnie. Nie wiem jak to wyjaśnić, ale udaje mi się często tak robić :) Tak, więc jest równowaga.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”