Nazywam się Damian. Pochodzę z małej miejscowości na północ od Krakowa. ksywę Danek wymyślono mi w liceum, gdy jeszcze do niego chodziłem tj. nie tak całkiem dawno, bo jestem tegorocznym maturzystą. Chodziłem do klasy o profilu matematyczno-geograficznym i czasem sam się sobie dziwię, że moją pasją jest pisanie opowiadań, a nie np. pisanie algorytmów, czy "programowanie w Excelu" (tak zwykła mawiać moja nauczycielka informatyki).

Interesuje się żeglarstwem, pisarstwem, turystyką i lubię czasem posłuchać dobrej muzyki (może być rock bądź pop, nie ma różnicy) Jeśli to już kogoś zainteresuje to moimi ulubionymi wykonawcami są KSU, Godsmack oraz TFK
Jeśli chodzi o pisanie, na swoim koncie mam już kilka pozycji z dziedzin tak science fiction jak i fantasy. Od pewnego czasu staram się ukończyć pewne opowiadanie, które na obecnym etapie (tj nieco ponad 1/2 całości) zajmuje mi (sic!) ponad 50 stron A4. Ktoś może powiedzieć, że to nic, ale mnie to zaczyna przerażać, że tekst rozrósł się do takich rozmiarów

Pozdrawiam serdecznie wszystkich.
Danek