Moje propozycje hurtem:
kanadyjczyk
tytuł: ...
Bardzo mi się podobało. Nie do końca wiem dlaczego, może dlatego, że o watach cukrowych? Może dlatego, że to i teraz tak ucieka, szybko i niezapomnianie... Warto czasem usiąść i zamiast niebiesko-migdalić, podpatrzeć proste, jesienne miłosanki, jak na dłoni, dzień za dniem.
Tekst poddałem krytyce
Wto 04 Paź, 2011
Kocur25
tytuł: Osada
Bardzo mi się podobało. Klimat, klimat i klimat! Chce się czytać: Co dalej?
Tekst poddałem krytyce
Czw 29 Wrz, 2011
Owsianko
tytuł: Niedopowiedzenia
Mi opadła szczęka, próbuję ją podnieść. A najdziwniejsze, że to mi się podobało jak cholerka. I co z tego, że za nic nie podejmę się wyciągania sensu? Jot co, a co Ignacy, nieważne, ważne, że cacy ze sobą, mimo Anny, która raz tak, a raz inaczej się wyuzdała, ot piosnka surrealistyczna, bez iluzji cienia, albo i bez mała...
Tekst poddałem krytyce
Pią 23 Wrz, 2011
spankie
tytuł: Czym jest kobieta? Czym może być dziewczyna?
Tekst bardzo mi się podobał, słowotwórczość, również.
Tekst poddałem krytyce
Pią 23 Wrz, 2011
Ludew
tytuł: Kropla
Podobało mi się. Jest dobry wstęp, jest dziwna historia, jest przemilczenie, jest wewnętrzny niepokój i smutek. Trochę prozy poetyckiej...
Tekst poddałem krytyce
Pon 19 Wrz, 2011
Daywayfarer
tytuł: Gdy nadejdzie jesień
Podobało mi się. Problem eutanazji jest wałkowany często, ale tutaj pokazuje "beztrosko" dwie strony medalu, a tylko jednym ruchem, tak jak dziadkowy szach mat... Dobro i zło w jednym, ciach! Zabawy w Boga, na początku zasłaniane Dobrem, mogą kiedyś posłużyć tym... Złym? No, powtórzę się: Podobało mi się!
Tekst poddałem krytyce
Sro 27 Lip, 2011
Michał Medwid
tytuł: Noir
Nic mnie nie raziło, nawet dziwna konstrukcja zdań, dialogów. Parę prostych prawd o nas, parę rozmów ze sobą... czekam na więcej.
Tekst poddałem krytyce
Wto 19 Kwi, 2011
Nie wiem, czy takie
cuś chodziło administracji, ale za późno na żale