46

Latest post of the previous page:

Pagan - Seks & prochy & okultystyczne rytuały

Dla mnie świetne, do "wyróżnionych" co najmniej

47
Cztery teksty zostały zgłoszone do wyróżnienia. Polecam przeczytać i zabrać głos :)

Majówka - autor Sabukan

Opowieść wilka morskiego - autor Jazon

Rozmowa - autor Revis

Oko za oko - autor broda kota
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

48
"Oko za oko" mogę poprzeć już teraz, bo jest to tekst solidny i ciekawy, chociaż nie oszałamiający, co do reszty się wypowiem, jak przeczytam

49
"Majówkę" mogę poprzeć, ale tylko do wyróżnionych, nie do najlepszych.

Swoją drogą przydałby się jej inny tytuł, bo ten nijak się ma do treści... Ale to drobiazg.
Piszcząco - podskakująca fanka Mileny W.

50
Trzy rzeczy

Jestem przeciwny "Majówce" - tekst w ogóle mnie nie zaciekawił, no i nie był taki bezbłędny, a do tego bardzo nieprzejrzysty (akapity na dwie strony). Może to tylko ja, ale nie popieram

Zgłaszam tekst "Umiem latać" Uniwersa

No i na koniec - chyba trzeba zacząć przerzucać te teksty, jest ktoś, kto się tym zajmuje? ;]

51
Ja pracuję na taśmie przerzutowej w tym dziale :P

Majówka jednak ma więcej poparcia, wiec chyba trafi. A twoją propozycję poczytam :)
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

53
Ach tak! - poczytałem. Podpisuję się pod propozycją :)

"Życie" - Bin

54
No dobra, podobno ty, Marti, jesteś na taśmie przerzutowej, to jest parę tekstów, które już teraz można przenieść do "Wyróżnionych"

"Kształty rzeczy, które nadchodzą" Patrena (parę osób zgłaszało go do "Najlepszych", ale były też sprzeciwy + miał raczej pozytywny odbiór czytelników)

"O odwadze, poświęceniu..." Darklinga (parę osób zgłaszało + chyba same pozytywne opinie)

"Oko za oko" Brody kota (parę osób zgłaszało + brak złych opinii)

"Umiem latać" Uniwersa (parę osób zgłaszało)

Jak ten dział można zostawiać pustym, kiedy tyle dobrych tekstów się wala po forum?! ;]

PS.: Kurde, poparłbym też "Opowieść wilka morskiego", ale... no, strasznie niechlujnie sprawdzony jest ten tekst, a ja jestem przewrażliwiony na tym punkcie

55
Prędko się tym zajmę - spiszę teksty, przeniosę, zrobię poprawki.

Co do "Wilka..." - nie wiele jest do sprawdzania - to monolog, opowieść autorska. Jest, jak jest. Można do wielu rzeczy się tam czepić, tylko po co, jeżeli opowiadający (Wilk) robi to tak, jak robi? Tego typu teksty mają to do siebie, że tworzą swój własny styl i swoje prawa... Ja to tak widzę.

Poleć!

57
Jeśli chcesz polecić tekst:
- napisz pod nim komentarz,
- poleć go tutaj, krótko uzasadniając swoją decyzję.

Twoja propozycja zostanie przekazana Weryfikatorom, jeśli potwierdzi ją dwóch użytkowników, którzy również napiszą opinię pod danym tekstem.
O umieszczeniu tekstu w Polecalni decydują Weryfikatorzy.
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

58
Moje propozycje hurtem:

kanadyjczyk
tytuł: ...

Bardzo mi się podobało. Nie do końca wiem dlaczego, może dlatego, że o watach cukrowych? Może dlatego, że to i teraz tak ucieka, szybko i niezapomnianie... Warto czasem usiąść i zamiast niebiesko-migdalić, podpatrzeć proste, jesienne miłosanki, jak na dłoni, dzień za dniem.

Tekst poddałem krytyce Wto 04 Paź, 2011

Kocur25
tytuł: Osada

Bardzo mi się podobało. Klimat, klimat i klimat! Chce się czytać: Co dalej?

Tekst poddałem krytyce Czw 29 Wrz, 2011

Owsianko

tytuł: Niedopowiedzenia

Mi opadła szczęka, próbuję ją podnieść. A najdziwniejsze, że to mi się podobało jak cholerka. I co z tego, że za nic nie podejmę się wyciągania sensu? Jot co, a co Ignacy, nieważne, ważne, że cacy ze sobą, mimo Anny, która raz tak, a raz inaczej się wyuzdała, ot piosnka surrealistyczna, bez iluzji cienia, albo i bez mała...

Tekst poddałem krytyce Pią 23 Wrz, 2011

spankie
tytuł: Czym jest kobieta? Czym może być dziewczyna?
Tekst bardzo mi się podobał, słowotwórczość, również.

Tekst poddałem krytyce Pią 23 Wrz, 2011

Ludew
tytuł: Kropla

Podobało mi się. Jest dobry wstęp, jest dziwna historia, jest przemilczenie, jest wewnętrzny niepokój i smutek. Trochę prozy poetyckiej...

Tekst poddałem krytyce Pon 19 Wrz, 2011

Daywayfarer
tytuł: Gdy nadejdzie jesień

Podobało mi się. Problem eutanazji jest wałkowany często, ale tutaj pokazuje "beztrosko" dwie strony medalu, a tylko jednym ruchem, tak jak dziadkowy szach mat... Dobro i zło w jednym, ciach! Zabawy w Boga, na początku zasłaniane Dobrem, mogą kiedyś posłużyć tym... Złym? No, powtórzę się: Podobało mi się!

Tekst poddałem krytyce Sro 27 Lip, 2011

Michał Medwid
tytuł: Noir
Nic mnie nie raziło, nawet dziwna konstrukcja zdań, dialogów. Parę prostych prawd o nas, parę rozmów ze sobą... czekam na więcej.

Tekst poddałem krytyce Wto 19 Kwi, 2011

Nie wiem, czy takie cuś chodziło administracji, ale za późno na żale :P
Tacitisque senescimus annis
Najmądrzejsza rzecz, to wiedzieć co jest nieosiągalne, a nie w głupocie swojej, dążyć ku temu za wszelką cenę
- Zero Tolerancji -

61
Świetnie, że pojawiły się już jakieś propozycje :)
Teraz zachęcam innych użytkowników do zwracania uwagi na wymienione teksty i odnoszenie się do propozycji. Wtedy to będzie miało szansę się rozruszać ;)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

Wróć do „Najlepsze z prozy”