196

Latest post of the previous page:

Brzmi super! Bardzo ciekawią mnie twoje cele, więc daj szybko znać, co zamierzasz. Konkursy? Czasopisma? A może nowa powieść? :)
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

197
Bez uszczegóławiania na razie. Na pewno powieść - to cel numer jeden. Dlatego też maraton będzie pewnie bardziej ultramaratonem niż miesięczną rozbiegówką. Konkursy nie. Na razie nie. Zbyt demotywująco na mnie działają, jak absurdalnie by to nie brzmiało. Czasopisma - na pewno. Przede wszystkim jednak popisać trochę opowiadań, popoprawiać gotowce. Nie wszystko musi mieć jakieś przeznaczenie.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

198
Adrianna, jeśli mogę Ci coś cichutko szepnąć na podstawie tych Twoich opowiadań, które czytałam - idź w jakość, nie w ilość. Masz tendencję do pisania skrótami, niedopowiedzeń, narracja rozpada się na krótkie sceny. Rozbudowuj i łącz :)
Między kotem a komputerem - http://halas-agn.blogspot.com/

199
Dzięki za podpowiedź, Ignite :) Chociaż na razie to pewnie bardziej kwestia braku wyczucia. To szarpanie, skróty... jakoś jak piszę/poprawiam, to tego nie widzę.

Na razie prace zawisły w martwym punkcie. Użeram się z nauką i ostatnio z jakimś choróbskiem. Trochę sobie tylko poskrobałam w zeszycie, ale nie wiem, czy to do jakiejkolwiek większej całości ma szansę wejść. W każdym razie idzie to wszystko słabo...
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

Wróć do „Maraton pisarski”