Latest post of the previous page:
Mam nadzieję, że nie będzie fascynująca, dynamiczna w swej niespójności i zmianach. Albo chociaż ciekawa. ;D197
Pffff...jasne, jasne. Tak rodzi się żęder :-PThana pisze:Jeśli tak jest, to myślę, że czytelniczki się znajdą.
I autorzy pozamykani w pokoikach oczekiwań swoich targetów. Błe.
Szeroko, z oddechem, bez ograniczeń myślowych, z serca - to jest ideał.
Jeśli tak napisałaś, Dorapo, to co peniasz?
198
Z serca? Oszalałeś? Przyjdzie gromada Smoke'ów i powiedzą, że harlequin.Leszek Pipka pisze:Szeroko, z oddechem, bez ograniczeń myślowych, z serca - to jest ideał.

Na szczęście Dorapa umie pisać także z innych części ciała i chwała jej za to.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
199
Leszku, nie peniam.
Rozmyślam. Przecież najpierw piszę dla siebie. Ale miałam jedną scenę, przy której zaczęłam się zastanawiać, kto da radę to przełknąć.
I tyle.
Thano, jestem w Klubie Miłośników Druków Średniej Jakości, harlequiny mi nie straszne.
Umiem docenić moc harlequina.

Thano, jestem w Klubie Miłośników Druków Średniej Jakości, harlequiny mi nie straszne.

"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf
200
E tam, jak będzie dobrze napisane, to Smoke'i przyjdą, przeczytają, pociągną nosem (przecież nie będzie im wypadało okazywać przesadnych reakcji) i powiedzą, że - no, dobra, pozwalają coś jeszcze napisać. Hm, ja bym to uznał za dużą pochwałę :-PThana pisze:Z serca? Oszalałeś? Przyjdzie gromada Smoke'ów i powiedzą, że harlequin.
No i git. Tylko, że nie myśleć to zuo. Ale myśleć za mocno - zuo kwadratowe :-P Zabija pisarza :-)dorapa pisze:Rozmyślam.
202
wszystko zależy na jakiej głębi będziesz operować:dorapa pisze:Ilu mężczyzn poczyta opowieść o kobiecie, która szuka siebie? Z tym całym babskim emocjonalnym zagmatwaniem, z pragnieniami miłości, oddania i jednocześnie niezależności , samowystarczalności, wyemancypowania (brzydkie to słowo, wielu się zaraz nastroszy).
Więc dla kobiet.
- jeśli będziesz dryfować po mieliźnie jak Grochola, to w najlepszym wypadku Twoje dzieło będzie wędrować od kuchni do toalety i na zmianę kłaść będą na nim "Śledzie na sto sposobów" i dżambo-opakowanie tamponów.
- jeśli urzekniesz czytelnika swobodą w odkrywaniu najbardziej niedostępnych zakamarków ludzkiej duszy, wtedy Smoke`i sparafrazują Hemingwaya, który powiedział, że wolałby znać "Panią Bovary" niż mieć milion dolarów rocznego przychodu
203
Hemingway chyba był pijany, gdy to mówił. A może już miał milion dolarów i więcej nie potrzebował. 
Napisałam koniec albo, powiedzmy, jego pierwszą wersję, ale idea takiego zakończenia mi najbardziej odpowiada. Pewnie niektórzy mnie za nie zabiją, ale myślę, że jest prawdziwe.

Napisałam koniec albo, powiedzmy, jego pierwszą wersję, ale idea takiego zakończenia mi najbardziej odpowiada. Pewnie niektórzy mnie za nie zabiją, ale myślę, że jest prawdziwe.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf
204
Gryzę pazury z ciekawości.dorapa pisze:Napisałam koniec albo, powiedzmy, jego pierwszą wersję, ale idea takiego zakończenia mi najbardziej odpowiada. Pewnie niektórzy mnie za nie zabiją, ale myślę, że jest prawdziwe.

Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.