Latest post of the previous page:
Dzisiaj napisałam 7029 zzs.Dziennik katamorion - podejście trzecie.
647Kończę pisać zamówioną książkę. Prawie 250 k znaków w 18 tygodni. Z researchem.
Dziennik katamorion - podejście trzecie.
648Brawo! 

“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)
R. Arnold
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)
R. Arnold
649Dziękuję!
Teraz czas się zabrać za kolejne zlecenie. W trakcie realizacji ostatniego, często marzyłam o pracy w kopalni...
650Wczoraj rozpisałąm sobie stachanowski plan na następne 3 miesiące. Jeśli będę go realizować krok po kroku, to na początku kwietnia będę mieć:
- przetłumaczoną na język angielski powieść "Zdążyć przed czarnym kotem"
- przeredagowaną i gotową do publikacji w języku polskim drugą powieść
- napisane trzy nowe opowiadania po 7500 wyrazów
- Gotową kolejną ksiązkę, pisaną jako autor widmo.
Po tych trzech miesiącach planuję 10 dni nicnierobienia, łażenia po plaży nad pobliskim morzem, obserwację mew i przyrody wszelakiej.
- przetłumaczoną na język angielski powieść "Zdążyć przed czarnym kotem"
- przeredagowaną i gotową do publikacji w języku polskim drugą powieść
- napisane trzy nowe opowiadania po 7500 wyrazów
- Gotową kolejną ksiązkę, pisaną jako autor widmo.
Po tych trzech miesiącach planuję 10 dni nicnierobienia, łażenia po plaży nad pobliskim morzem, obserwację mew i przyrody wszelakiej.
651katamorion, trzymam kciuki!
652Na przyjemności będzie trzeba sobie zasłużyć

Pisarz miłości.
653Dziękuję

Tak się właśnie zastanawiam, co mi wczoraj do głowy wpadło, żeby sobie takie tempo narzucić

654Połowa stycznia --->
1. Kilka rozdziałów przetłumaczonych.
2. Poprzednia zamówiona książka napisana, teraz pracuję nad nową.
3. Podniosłam stawki za pisanie - od kolejnej książki.
4. Piszę, piszę, piszę....
5. Moje plany redagowania jednej z napisanych powieści pozostały na razie planami.
6. Plany pisania opowiadań też nie zostały zrealizowane.
Ale to dopiero połowa stycznia....
1. Kilka rozdziałów przetłumaczonych.
2. Poprzednia zamówiona książka napisana, teraz pracuję nad nową.
3. Podniosłam stawki za pisanie - od kolejnej książki.
4. Piszę, piszę, piszę....
5. Moje plany redagowania jednej z napisanych powieści pozostały na razie planami.
6. Plany pisania opowiadań też nie zostały zrealizowane.
Ale to dopiero połowa stycznia....
6551/12 zamówionej książki napisana.
Próbuję stworzyć plan mojej wydanej już powieści - łatwiej było napisać całość...
Zostałam współautorem pewnej książki, która jest już podobno bestsellerem na Amazonie (było kilkudziesięciu autorów, a zebrane pieniądze idą na organizację charytatywną). Pani, która skompilowała wszystko w całość, twierdzi, że od teraz możemy się nazywać autorami międzynarodowego bestselleru
Teoretycznie to prawda.
Staram się odpocząć po poprzednich projektach, ale rzężenie nowych projektów, dobiegające z szuflady, nie pozwala na to....
Próbuję stworzyć plan mojej wydanej już powieści - łatwiej było napisać całość...
Zostałam współautorem pewnej książki, która jest już podobno bestsellerem na Amazonie (było kilkudziesięciu autorów, a zebrane pieniądze idą na organizację charytatywną). Pani, która skompilowała wszystko w całość, twierdzi, że od teraz możemy się nazywać autorami międzynarodowego bestselleru

Teoretycznie to prawda.
Staram się odpocząć po poprzednich projektach, ale rzężenie nowych projektów, dobiegające z szuflady, nie pozwala na to....
656Streszczenie powieści napisane. Chcąc nie chcąc przejrzałam powieść i na dzień dzisiejszy poprawiłabym prawie każde zdanie... Fabułę też!
Minus sytuacji - czuję się zażenowana. Dobiła mnie literówka "status Wiednia", która wskoczyła na miejsce "statusu więźnia". Skąd ten Wiedeń się tam wziął? Czyżby pan formatujący pliki włączył autokorektę? Plus sytuacji - prawdopodobnie poprawił mi się warsztat, skoro widzę tyle do poprawienia...
Plan akcji - dłubać na spokojnie przy kolejnej wersji następnej powieści. Skończyć pierwszą wersję innej. Pisać, pisać, pisać... Jeszcze więcej czytać!
Minus sytuacji - czuję się zażenowana. Dobiła mnie literówka "status Wiednia", która wskoczyła na miejsce "statusu więźnia". Skąd ten Wiedeń się tam wziął? Czyżby pan formatujący pliki włączył autokorektę? Plus sytuacji - prawdopodobnie poprawił mi się warsztat, skoro widzę tyle do poprawienia...
Plan akcji - dłubać na spokojnie przy kolejnej wersji następnej powieści. Skończyć pierwszą wersję innej. Pisać, pisać, pisać... Jeszcze więcej czytać!
657Dalej walczę z galopującym perfekcjonizmem i piszę. Przetłumaczyłam na język angielski stary scenariusz filmu krótkometrażowego. (Jest szansa na sfilmowanie przez profesjonalistów, ale będzie przy tym sporo dodatkowej pracy, więc póki co odstawiam ten projekt na później). W planach wciąż mam przetłumaczenie i poprawienie a następnie oddanie w ręce dobrego redaktora książki "Zdążyć przed czarnym kotem". Planuję też napisać na jej podstawie scenariusz - jest wstępne zainteresowanie treścią książki u pewnego producenta, który przeczytał jej streszczenie
Stwierdził, że wyprodukowanie tego filmu byłoby świetną zabawą. Czekam na rozwój sytuacji, a w międzyczasie działam dalej.

658Dzisiaj pisanie, tłumaczenie, czytanie porzuconego na kilka miesięcy projektu. Na szczęście odleżał swoje i widzę co poprawiać 

659Stachanowskie plany zniweczyła jedna z muz, powstało kilkadziesiąt obrazów i obrazków 
https://www.facebook.com/justpaintedforyou
Nie umieściłam tam jeszcze wszystkich powstałych bohomazów, bo wciąż maluję

https://www.facebook.com/justpaintedforyou
Nie umieściłam tam jeszcze wszystkich powstałych bohomazów, bo wciąż maluję

660Wspaniałe wieści - mój pierwszy scenariusz zdobył wyróżnienie w konkursie. Na dodatek był tłumaczony przeze mnie
Cieszę się i mam energię do dalszych wysiłków twórczych 

661Gratulacje!