31

Latest post of the previous page:

Natasza pisze:Brawo! Brawo! Brawo! - dla Ithi
Brawo! Brawo! - dla Romka
Brawo! - dla Filipa
Bra! - dla mnie :)
Skoro Natasza bierze stanik, to dla Baribala zostały cycki, prawda?

Gratuluję wszystkim uczestnikom, dostarczyliście mi świetnej rozrywki przy czytaniu, a takiej różnorodności stylów dawno nie widziałam :)

34
Natasza, Filip, Romek - gratulacje, świetne teksty.
Siostrzyczka - znowu wymiatasz :) Strach stawać z Tobą w jakiejkolwiek konkurencji.

Te teksty, Proszę Państwa, to już wysoki poziom.

Pozdrowienia,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

35
Proszę spójrzcie raz jeszcze na wyniki, bo wpadka była w liczeniu. Przepraszam uczestników za moją głupotę Trzy pierwsze miejsca: Ithi, Romek, Natasza.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

36
Gosia! ostrzeliwuj się z moździerza! bo Cię zepchnie ktoś!
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

37
Nie z moździerza, z armaty kamiennymi kulami.

Podczas liczenia naszła mnie refleksja, że niektóre teksty mają diametralnie rozbieżne oceny za całokształt - minimum 4 punkty maksimum 20. Łaska czytelników jednak na pstrym koniu jeździ. :)
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

38
Bardzo dziękuję, naprawdę się nie spodziewałam.

Bitwa w takim towarzystwie to była przyjemność - dziękuję wszystkim.
Natasza pisze:Gosia! ostrzeliwuj się z moździerza! bo Cię zepchnie ktoś!
hi hi, muszę sobie zorganizować mały czołg ;)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

39
Gratki, Ithi! Gratki dla wszystkich uczestników!
Dzięki za świetną zabawę.
Coś tam było? Człowiek! Może dostał? Może!

40
Filip,
to ja też: dziękuję na Twój tekst. Kapitalnie rozegrany motyw!
Myślałeś o "uproszczeniu" narracji?
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

41
Nataszo, ten tekst sam się napisał - nie był poprawiany. Tak jak powstał -- na raz -- tak został wysłany. Była taka rozmowa na SB, w czasie której to napisałem.

Od dawna chciałem pokombinować z taką narracją - tam jest dużo rzeczy do poprawienia (kilka elementów można było śmiało wyeksponować (Sevilla), kilka skrócić, by równoważyły resztę), ale nie chciałem tego robić; uznałem, że najlepiej będzie to przesłać właśnie w takiej formie. Ja dużo rzeczy robię na wyczucie - czasami się wstrzelę, innym razem nie ;)
Coś tam było? Człowiek! Może dostał? Może!

43
No, no... To jest talent - prawa rączką składać periodyki, lewą pisać teksty czarnego konia w każdej gonitwie. Brawo, Ithi! Twój warsztat naprawdę zaczyna robić wrażenie :-)
Gratki dla Laureatów konkursu i wszystkich biorących udział w bitwie. Wydaje się, że poziom konkursów rośnie, naprawdę mam takie wrażenie - ten był świetny!

Bardzo, ale to bardzo interesuje mnie taki rozrzut opinii. Ten rozrzut dotyczy w pierwszym rzędzie - moim zdaniem kapitalnych - tekstów Nataszy i Filipa. W pierwszym odruchu na myśl przychodzi rzecz bardzo prosta, ale czytelnicza recepcja to jest zjawisko magiczne i prostackie wnioski nie załatwiają problemu ;-)

44
fajnie pouczyć się na tych tekstach, podyskutować, co?
bo:
temat był ciężki do obciosania - jak kamień :)

45
Mnie na przykład interesuje - jak Leszka - przyczyna rozrzutu ocen.

46
Nataszo, chyba po prostu każdy szuka czegoś innego w literaturze. Przyznam się, że nie mogłam przebrnąć przez Morze. Udało mi się to dopiero za drugim, lub trzecim razem i naprawdę się zmęczyłam. To po prostu nie moja bajka i gdybym oceniała, pewnie ten fakt w jakiś sposób rzutowałby na moja ocenę.
Everything happens for a reason

Wróć do „Konkursy różne”