16

Latest post of the previous page:

W. pisze:Profesjonalizm jest
Co?!

A zresztą... Powiem tylko, że tu wiele brakuje do profensjonalizmu.

Nie wiem, dla mnie weryfikatorium nie jest jedynym forum, literackim oczywiście. Siedzę tu i tam, tam jest lepiej, tam gorzej, a tam juz zupełna katastrofa, lepiej nawet o tym nie myśleć. Każde forum ma wady, nie ma idealnego: Na Fopie jest nią b. dużo offtopów, na Erynie drętwy system, na innym jeszcze mało konstruktywnej krytyki. Tutaj też, dziecinne to forum z lekka niekiedy mi się wydaje. Takie zachwycanie byle czym, pisanie czegoś z wielkiej litery, bo taki jest nick danej osoby, nawet jeżeli o nick nie chodzi. A już zupełnie nie rozumiem próby ośmieszenia innych stron - ja rozumiem, nie lubicie Erynie, ale lepiej dajcie sobie spokój.

Najbardziej mnie mierzi w tym forum, że jakby nie jest otwarte dla wszystkich. Przyjaciółmi zostają tylko niektórzy, reszta albo niech sobie idzie, albo tylko patrzy, trochę komentuje, wkleja. Oczywiście to moje osobiste odczucia. Raz zapytałam o coś na sb, owszem, dostałam odpowiedź, ale niepewną, czekałam dalej - nic. Inni sobie gadali na różne tematy, a co tam, że jedna się o coś pyta, niech ją...

Atmosfera może i jest miła, fajna, ale nie dla wszystkich. Cieszycie się, że macie takich pisarzy jak Pilipiuk, a to żaden powód do radości. Komentarze weryfikatorów momentami wołają o pomstę do nieba. Tego jednak rozwijać nie będę, bo, po pierwsze: wiele osob już o tym mówiło, po drugie: władza i tak mnie oleje.

Jest też Konkurs Miesiąca i fajno, lubię, sama na innym współprowadzę, tylko, do cholery, dlaczego on taki ukryty? Wchodzi się na forum i na początku nic nie wiadomo o tym, że coś takiego istnieje. Danie go w "ważnych ogłoszeniach" czy jak to tam się nazywa nie jest rozwiązaniem, no chyba że chcecie, by mało ludzi głosowało. I fakt, że użytkownicy muszą sami szukać tekstów z danego miesiąca, by móc zagłosować... Przepraszam, to się nazywa utrudnianie życia użytkownikom. Nie da się kogoś wyznaczyć, by rozpiski mógł robić? To żadna trudność przecież. A tak Konkurs Miesiąca wygląda jak mocno niedopracowane, byle co.

To wszystko co napisałam, to tylko moje zdanie. Zgadzać sie nie trzeba. I tak pewnie tego nie zrobicie, mówiąc, że forum jednak jest świetne, panuje tu najlepsza atmosfera w całym światku internetowym. Nawet to z pewnej strony zrozumiem.
Edd pisze: przerażeniem zauważam (pewnie nie tylko ja) jak masa nowych użytkowników, po uprzedniej rejestracji, emigruje szukając innego forum.
Ja się nie dziwię. Nie dla wszystkich tutejsze warunki są dobre. Lepiej już się wynieść, niż próbować być, a przez to psuć sobie nerwy albo doprowadzać do szału innych użytkowników.
Edd pisze:On sam zdecydowanie klasyfikuje się do najlepszych, z jakimi miałem styczność.
Hm... Widziałam znacznie lepsze.
Edd pisze:Mamy naprawdę świetnego weryfikatora
O którego chodzi? Czy specjalnie ta liczba pojedyncza jest?

A najgorsze już w Weryfikatorium jest brak edycji. Dla tych, którzy chcą sie rozwijać, poprawiać po komentach, by innych się lepiej czytało, jest to nie do zniesienia. Ale rozumiem, że tak ma być. Powtarzam - tylko swoje zdanie piszę.

To tyle. Trochę ponarzekałam, ale nie mam zamiaru chwalić, jak nie ma czego.
Zajrzyj, może znajdziesz tu coś dla siebie

Jak zarobić parę złotych

17
A już zupełnie nie rozumiem próby ośmieszenia innych stron
Hm... hm...

Za to ja zupełnie jej nie dostrzegłem. Może jakaś wskazówka, gdzie, co jak?
nie lubicie Erynie
Pierwsze słyszę. Zarówno o "Erynie", jak i o fakcie, że "zbiorowość Weryfikatorium" tego nie lubi

Strasznie uogólniasz. Nie istnieje takie coś jak "pogląd Weryfikatorium". Każdy członek jest kimś innym i ma swój własny. Ot, choćby ty - jesteś członkinią Weryfikatorium, a masz poglądy inne niż część pozostałych.

18
Bin pisze:Strasznie uogólniasz.
Tak? Nie sadze, sorry. Nie tylko ja tak mysle, jak napisalam.
Bin pisze:Ot, choćby ty - jesteś członkinią Weryfikatorium, a masz poglądy inne niż część pozostałych.
I oczywiscie sa tak glupie, ze lepiej nie gadac, nie?

Sorry, nie chce mnie sie ciagnac tego tematu - zreszta, wiem, czym sie to skonczy... I tak przeciez wiecie lepiej.
Zajrzyj, może znajdziesz tu coś dla siebie

Jak zarobić parę złotych

19
patkazoom262 pisze:
Bin pisze:Strasznie uogólniasz.
Tak? Nie sadze, sorry. Nie tylko ja tak mysle, jak napisalam.
Bin pisze:Ot, choćby ty - jesteś członkinią Weryfikatorium, a masz poglądy inne niż część pozostałych.
I oczywiscie sa tak glupie, ze lepiej nie gadac, nie?

Sorry, nie chce mnie sie ciagnac tego tematu - zreszta, wiem, czym sie to skonczy... I tak przeciez wiecie lepiej.
O_O Patko, skąd takie wrogie nastawienie?
Bin tylko napisał, że każdy z userów ma inne zdanie. Nie pisał nic o tym, że szkoda o nich gadać.

Nie szukajcie wszędzie złowrogiego jadu. To do wszystkich.

Później napisze coś w temacie bardziej krążącego wokół pierwszego postu. Teraz czas na golenie.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

20
Patka, nie mogę - nikt nie może - traktować cię poważnie, kiedy wysuwasz oskarżenia, nie popierając ich żadnym argumentem. A przecież chcę tylko, żeby nam wszystkim żyło się lepiej

:P

21
Patka. Zgadzam się z Tobą - na każdym forum jest inaczej, są też lepsi i gorsi moderatorzy, którzy recenzują lepiej lub gorzej. Jak w życiu. Tu nie ma profesjonalistów, tylko pasjonaci, więc błędy mogą się zdarzać. Nigdy Ci się to nie przytrafiło? Jak się obserwuje różnych modów lub użytkowników, można sobie wyrobić zdanie na temat tego ile warte są ich oceny. Ja tak robię. Jeśli ktoś się zachwyca gniotami, to jego opinia na temat mojego gniota nie będzie dla mnie żadną pochwałą. Natomiast jeśli ktoś zna się doskonale na interpunkcji i wskaże mi błędy (do Ciebie piję), to nie będę się awanturował, tylko skulę ogon i sprawdzę dlaczego popełniłem błąd.

Ja też odwiedzam różne fora, ale na stałe zahaczyłem się tutaj. Może dlatego, że gdy zacząłem szukać, najpierw trafiłem właśnie na weryfikatorium. Nie zwróciłem uwagi na przejawy nierównego traktowania. Nigdy nie spotkałem żadnego z adminów czy modów, ale nigdy nie zdarzyło mi się czuć olanym, nie ]odniosłem wrażenia, że to jakaś klika. Raczej grupka ludzi, którzy się znają (nie wiem, czy tylko z sieci). Trafiłem tu pod koniec maja i ciągle mi się podoba. A inne fora i tak będę odwiedzać, bo co mi szkodzi :)

Przyznam, że nie zwróciłem uwagi na wyśmiewanie konkurencji. Może tak było kiedyś - nie wiem. Dobrze to stwierdził Bin, że nie jesteśmy jakimś kolektywnym umysłem, tylko zbieraniną ludzi. Każdy ma jakieś poglądy i trudno generalizować. Natomiast na temat wyższości weryfikatorium nad innymi forami literackimi trudno mi się wypowiedzieć. Jest dużo aktywnych użytkowników i teksty nie leżą zbyt długo, a to chyba dobrze. Na Eryniach jest identyczna sytuacja. Natomiast jest kilka miejsc w sieci, które są prawie martwe, więc na ich tle Wery wypada nieźle :)

No i sprawa konkursu... Wygląda na to, że jest wtopa. Dobrze, że poruszyłaś ten temat - będziemy mieli (Weryfikatorzy) o czym gadać, bo warto tę sprawę zmienić i nagłośnić konkurs.

22
Hmm, może wyjdzie teraz jaki jestem zły i niedobry, ale nic to. Przeżyję to jakoś.

WM było chyba piątym lub szóstym forum na jakie trafiłem gdy zacząłem pisać. Na niektóre wrzuciłem masę tekstów, tutaj nie wylądowała nawet połowa. Jednak to właśnie tutaj usłyszałem pierwszy raz: "Słabe to", "Nędzny ten tekst". Dlatego zostałem tu na dłużej.

Dawno nie widziałem ośmieszania innych stron. Ja sam ostatnio wspomniałem w SB, że trafiłem na pewne forum, które mnie rozśmieszyło, ale nie powiedziałem jakie to forum.

Z Erynie mieliśmy pewne różnice zdań, ale to minęło. Oni nas nie interesują, my ich również.Całej historii sporu nie będę przytaczał, bo to bez sensu i niepotrzebne.

Nie damy możliwości edycji. To mogę powiedzieć z całą pewnością - tej opcji żadna osoba, która nie jest modem nie zobaczy. Zacznie się wtedy usuwanie opowiadań, bo jakiś urażony twórca poczuje się niedoceniony i obrażony krytycznym komentarzem. To jest dziecinne zachowanie, które kiedyś zauważyłem na jednym z for, którego już nie odwiedzam.
Przykro mi, edycji nie będzie.
(celowo powtórzyłem to tyle razy)

Będę musiał zobaczyć czy można dodać opcję, by po kliknięciu na "ignoruj" nie pokazywało wiadomości w danym dziale. nie wiem czy poszukiwania coś dadzą, ale sprawdzę.

Nie wiem czy pisałem już o tym, że jeden tekst na tydzień miał być optymalną liczbą tekstów jaką są w stanie "przerobić" weryficy. Ubyło nam niestety weryfikatorów i niestety stało się najgorsze. Tekstów jest trochę za dużo. Jednak nadrobimy to. Mamy kilka osób na oku, które obserwujemy i mam nadzieję niedługo będzie można je "zaczernić". Ja miałem już nie weryfikować, gdyż praca w QF i pisanie własnych tworów pochłaniają mnie zupełnie. Jednak jakieś komentarze w kilku tekstach pozostawię - bardziej z potrzeby sytuacji. Wiem, że to dla wielu żaden powód do radości, ale nic to. Przeżyjecie.
To tyle. Trochę ponarzekałam, ale nie mam zamiaru chwalić, jak nie ma czego.
I dzięki Bogu tego nie robisz. Krytyczne uwagi też się przydają.

W razie jakiś niejasności pytajcie.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”