16

Latest post of the previous page:

Że Twoja, Thana - to przecież wiem. Filipa jest (majtki!) :)
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

19
Smoke pisze:że niby jak fellatio, albo inne zgorszenie to od razu Smoke :o
10 to Maj.

_______

Zwycięska Siódemka - to Ithi (albo się zdziwię)
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

23
Że ósemka moja? Ja sądziłam, że Nataszy?
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

25
Ja przede wszystkim chcę poznać tożsamość szczęśliwej duszy, która otrzyma nagrodę Baribala. ;)

W ramach nagrody pocieszenia mogę z pozostałymi się kiedyś zgadać na spotkanie przy kuflu. A może urządzić ogólnokrajową galę z okazji wręczenia? :P

27
Baribal pisze:Ja przede wszystkim chcę poznać tożsamość szczęśliwej duszy, która otrzyma nagrodę Baribala.
z Ihti :P

nie podałam swoich typów do nagrody:

Bez kolejności
1. Naga kobieta zabija według Kazimierza Władysława Wóycickiego (Thana, zmory?)
2. Powrót wiosny po niezwykle długiej zimie (już sam tyłów i jego osadzenie w fabułe)
3. Rozterki Wenus (tu za tytuł w łeb, Filip)

swojego tekstu nie podałam, bo jest poza konkurencją, oczywiście

28
Natasza pisze:3. Rozterki Wenus (tu za tytuł w łeb, Filip)
Pudło ;D
Coś tam było? Człowiek! Może dostał? Może!

29
moje typy autorstwa:

1. ravva
2. Thana
3. zoee?
4. Sep
5. Filip (okazało się że pudło!)
6. cerro? (to tu Filip?)
7. Ithi
8 . Nie wiedziałam (ale wiem)
9. mistrz
10 Maj

30
Natasza pisze:1. Naga kobieta zabija według Kazimierza Władysława Wóycickiego (Thana, zmory?)
No pewnie! Kto, poza mną, Wóycickiego czytuje? ;)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

31
Thana, jeszcze Rubię trochę węszyłam
ale to nie jej "akwarela"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy Drabblowe”