136

Latest post of the previous page:

Zgadzam sie

Oto drugi człon:

Dla śmierci
Bliscy sąsiedzi rzadko bywają przyjaciółmi.

Tylko ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia.

137
Dobrze, a więc tytuł to "Pogarda dla śmierci". Jaki ustalamy termin? Dwa tygodnie?
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

138
Oczywiscie, od dnia dzisejszego ? czy od jutra rano ?

Tylko ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia.

139
Niech będzie od dzisiejszego. Czyli termin do 12 maja, temat pracy "Pogarda dla śmierci".

Pozdrawiam i powodzenia. :)
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

140
Powodzenia ;)

141
A wolno rozpocząć nową bitwę, gdy trwa jeszcze poprzedni pojedynek? Jeśli tak, to ja rzucam wyzwanie :) Komukolwiek...

żeby nie było, że narzucę tytuł pod gotowy pomysł, który może mam (choć nie mam), więc dam - za przykładem ostatniej bitwy - tylko pierwszy człon. Chciałem banalnie, coś z miłością, ale niech będzie: nienawiść. Rywal niech dobierze dalszą część tytułu, przy czym dopuszczam deklinowanie "nienawiści" :)

Inna sprawa? Długość pracy bez znaczenia? Czy należy określić jakiś limit?

Termin pozostawiam do wyboru rywalowi :) Nie nalegam na specjalnie długi.

Czekam pełen waleczności na godnego rywala :)

Pozdrawiam!

142
Eh nie fart, akurat jestem w trakcie pojedynku ;D

143
Nikt chyba nie broni brać udziału w dwóch pojedynkach naraz. Zwyciężenie dwóch rywali za jednym zamachem przyniesie większą sławę :) A jak dojdzie trzeci, to nic, tylko stawać u boku Pana Podbipięty ;)

144
Masz Racje Wasc, Niech bedzie.

Drugi czlon:

Do człowieka.

Powodzenia.

146
HAha ;) Mieczy trójsiecznych nie ma, ale .... mamy zaawansowana technologie i sa karabiny, ktore w kilka sekund wystrzela mnostwo naboi, rownie smiertelnych co miecz. Ale ja nie mam karabinu wiec, poczekaj na kogos innego ;)

147
Nawzajem, Hansu!

Rozumiem, że czekamy na wystrzał startowy moderatora, bo jestem nowy i nie do końca zorientowany? Tak czy owak, powodzenia!

148
Nie, Moderator nam potrzebny. Termin skladania prac: Za dwa tygodnie, liczac od dnia jutrzejszego. Moze byc? A gdzie masz prace wysylac, to przeczytasz w regulaminie.

Powodzenia panu ;)

149
Nie, że co? ;) Rozumiem, że tak, Moderator nam potrzebny :) No chyba, że chodziło o "m" zamiast "M", za co najmocniej przepraszam, jeśli godzi w czyjąś dumę :)

Dwa tygodnie najzupełniej powinny wystarczyć. Na koniec: rozumiem, że limitu stron nie ma? Brak odpowiedzi uznam za przytaknięcie, żeby już nie zaśmiecać tematu.

Powodzenia po raz ostatni, mam nadzieję :)

150
winky

masz jakąs koncepcję do bitwy? ja z chęcią bym się załapała tylko potrzebny byłby temat a ja nie mam pomysłu :(

tez jakoś muszę znowu załapać chęci do pisania bo ostatnio z tym kiepsko :(

151
barbaara, jesli ani ty i ani winky nie wymyslicie zadnego tematu, to chetnie wam pomoe ;)

Wróć do „Bitwy literackie”