Oto temat, w którym można zadawać wszelkie pytania dotyczące twórczości Patryka. Chodzi tu nie o bardziej ogólne porady, bo tych jest pełno w różnych działach, ale właśnie o pytania do naszego Autora.

Równy rok i dwa tygodnie. Zacząłem w Wigilię 2009 roku. Byłem bardzo zadowolony z tego tempa, szczególnie, że książka - szczególnie w pierwszej wersji - krótka nie była.Ile czasu pisałeś powieść?
Wydawnictwo odpowiedziało po trzech miesiąsach. Pamiętam, jak darłem mordę do monitora z radości. A potem zaczął się trzyletni proces wydawniczy...Po jakim czasie odpowiedziało wydawnictwo?
Co parędzesiąt stron fragmenty czytała moja ówczesna dziewczyna a aktualna przyjaciółka, by zapewnić mnie, że wszystko jest w porządku, skrytykować kiedy robiłem głupoty i powstawiać przecinki tam, gdzie trzeba.Komu pierwszemu z bliskich się pochwaliłeś?
Aż tak Ci dopiekła przy wytykaniu błędów, że zamieniłeś jej rolę z dziewczyny na przyjaciółkę?Patren pisze:Co parędzesiąt stron fragmenty czytała moja ówczesna dziewczyna a aktualna przyjaciółka, by zapewnić mnie, że wszystko jest w porządku, skrytykować kiedy robiłem głupoty i powstawiać przecinki tam, gdzie trzeba.Zawsze tak działam, chwalę się na bieżąco.
Luz, jak mówiłem - przyjaźnimy się.Wiesz, że za każdym sukcesem mężczyzny stoi kobieta?
Żebyś jeszcze nie musiał za nią biegać![]()
Jeszcze nie czytałem "Śniegu widma", ale o ile się orientuję i o ile mogę wywnioskować z opisów, w żaden sposób nie jest to książka fantastyczna, więc skąd FS?Zith pisze:Fabrykę Słów i Nową Fantastykę też brałeś pod uwagę? I jeśli tak, to czy coś raczyli odpisać?