76

Latest post of the previous page:

Przepraszam ^^' Nie zauważyłam, że tam już dostałam odpowiedź i dziękuję bardzo za jej podsunięcie.
Wezmę w takim razie mojego Mistrza ;].

77
To teraz przez miesiąc będziemy się zastanawiać, które z naszych potknięć nas pogrąży. W swoim opowiadaniu już kilka dostrzegłam. Chyba dla świętego spokoju nie będę go już więcej czytać.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

78
Mnie też ponownie będzie można zobaczyć na Gali, jak już niektórzy wiedzą :) Gratulacje dla pozostałych finalistów, mocna ekipa się zapowiada.
dorapa pisze:To teraz przez miesiąc będziemy się zastanawiać, które z naszych potknięć nas pogrąży. W swoim opowiadaniu już kilka dostrzegłam. Chyba dla świętego spokoju nie będę go już więcej czytać.
Święte słowa. U siebie też kilka baboli wychwyciłem, może Jury nie zauważy ;)

80
Melduję się po raz trzeci na starcie. Mam nadzieję, że tym razem uda mi się na Galę dotrzeć i powdychać trochę atmosferę wspólnego wyczekiwania i napięcia.
Gratulacje wszystkim finalistom!
Try to shake it loose, cut it free, just let it go, get it away from me.

81
Słuchajcie - jaki skład! :D Fantastycznie, gratulacje dla wszystkich!!
Ja w tym roku nie wysyłałam, temat mnie przerósł. Miałam napisany tekst, ale beztematowy. Więc teraz Wam mogę szczerze i entuzjastycznie kibicować :D
Nemesis666 pisze: Esensja serwuje mi kopniak za kopniakiem, ale starają się trzymać poziom i za to tylko ich chwalić. Poza tym zawsze piszą wspaniałe, wyczerpujące opinie o tekstach.
Esensja przeprasza, gdyby czasem kopniaki były zbyt mało dyplomatyczne (żeby było jasne - nie kojarzę Cię z nicka, więc nie wiem, do kogo piszę ;) ), ale tak to jest, jak się pisze recenzje i maile do autorów tak "fandomowo na luzie", a nie "korporacyjnie sztywno".

Ogólnie z Esensją warto pamiętać też, że my mamy jakąś tam swoją wizję tego, co chcemy polecać czytelnikom, i o ile część tekstów odrzucamy, bo są obiektywnie kiepskie, o tyle były takie, które nam zupełnie nie podeszły, a potem ukazały się drukiem w SFFiH czy NF - tu już jest kwestia subiektywnego gustu, bo np. sporo z tego, co idzie w NF, mnie się kompletnie nie podoba, ale z drugiej strony uważam redaktora Parowskiego za autorytet, więc skoro on przyjął, to widać literacko nie są to teksty złe.
Anna Nieznaj - Cyberdziadek
Nocą wszystkie koty są czarne
Gwiezdne wojny: Wróg publiczny

82
Ja ostatnio zbieram kopniaki ze wszystkich stron...
Cóż, tutaj też nie wyszło. Mogę więc z czystym sercem kibicować forumowiczom w finale :D

Wielkie brawa dla wszystkich, którzy się zakwalifikowali. GRATULACJE :D
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

84
Zajrzałem na stronę... Nie liczyłem na nic, może gdzieś w środku tliła się nadzieja. Podskoczyłem na krześle i już zacząłem planować jak dostanę się do Warszawy. Ustaliłem. Myśli przeskoczyły na ewentualny prezent dla rodziny, u której miałbym się zatrzymać, a tu nagle... Odezwała się smutna rzeczywistość. Owszem, napisałeś kiedyś Matmocie opowiadanie o takim tytule, ale wysłałeś inne. Kompletnie inne. Tamto nawet nie otarło się o "zadany" temat.

Gratuluje tym prawdziwym, nie oszukanym przez własne nadzieje, finalistom! Do zobaczenia w przyszłym roku!

86
Czytam na Qforum, że finałowe opowiadania miały punktację od 8,3/10 do 10/10. Pierwsza moja myśl, że bedzie kiepsko, jeśli właśnie moje będzie miało tę najniższą lokatę, ale potem stwierdziłam, że chyba mi rozum odebrało i będę dumna nawet z 8,3. :D
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

91
eworm pisze:Włóż najmniej wymiętą koszulkę
Ale można też elegancką, wyprasowaną sukienkę/koszulę (Wg płci i chęci). :P

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”