W imieniu Oficyny wydawniczej RW2010 i wydawnictwa SUMPTIBUS zapraszam na konkurs.
Regulamin.
Jako ciekawostka - w konkursie jurorami będą wyłącznie blogerzy. Jeśli ktoś zainteresowany pracami w jury zapraszam do grupy specjalnej.
[ Dodano: Wto 28 Lip, 2015 ]
Osobna podstrona o konkursie, z regulaminem i aktualną listą jurorów.
TUTAJ
2
ciekawy konkurs, nie powiem
najpierw z rezerwą (czy też wprost negatywnie) wypowiadasz się o książkowej blogosferze- sam założyłeś nawet stosowny temat, a teraz ogłaszasz tu konkurs w którym blogerzy są jurorami.
przejrzałem ich blogi i w zupełności potwierdzam jak najgorsze zdanie o blogosferze.
wśród twoich jurorów ok 20% rozpływa się w zachwytach nad pewną pisarką, znaną niektórym z bloga pewnego pisarza piętnującego grafomanię (wliczam w to też inne "znane" nazwiska, niebudzące jedak wątpliwości). pomijam natomiast mniejsze patologie, polegające np na ekstremalnej stronniczości- przyznawaniu jakiemuś nieznanemu autorowi ocen 10/10 przy każdej z jego kilkunastu powieści, nawet Balzak połowę powieści napisał na poziomie średniego paździerza. jest też parę innych kwiatków, ale nie wdając się w szczegóły można powiedzieć krótko: nędza. (znalazłem jednak kilka wartościowych blogów. kilka)
zastanawiam się więc czy nie odczuwasz wstydu ogłaszając tu ten konkurs? w mojej ocenie skompromitowałeś się do reszty, działając zupełnie bez ogłady, przez co przypominasz tym samym Ryśka z wydawnictwa witanet.
albo albo
albo ich krytykujesz, albo z nimi trzymasz
najpierw z rezerwą (czy też wprost negatywnie) wypowiadasz się o książkowej blogosferze- sam założyłeś nawet stosowny temat, a teraz ogłaszasz tu konkurs w którym blogerzy są jurorami.
przejrzałem ich blogi i w zupełności potwierdzam jak najgorsze zdanie o blogosferze.
wśród twoich jurorów ok 20% rozpływa się w zachwytach nad pewną pisarką, znaną niektórym z bloga pewnego pisarza piętnującego grafomanię (wliczam w to też inne "znane" nazwiska, niebudzące jedak wątpliwości). pomijam natomiast mniejsze patologie, polegające np na ekstremalnej stronniczości- przyznawaniu jakiemuś nieznanemu autorowi ocen 10/10 przy każdej z jego kilkunastu powieści, nawet Balzak połowę powieści napisał na poziomie średniego paździerza. jest też parę innych kwiatków, ale nie wdając się w szczegóły można powiedzieć krótko: nędza. (znalazłem jednak kilka wartościowych blogów. kilka)
zastanawiam się więc czy nie odczuwasz wstydu ogłaszając tu ten konkurs? w mojej ocenie skompromitowałeś się do reszty, działając zupełnie bez ogłady, przez co przypominasz tym samym Ryśka z wydawnictwa witanet.
albo albo
albo ich krytykujesz, albo z nimi trzymasz
3
Smoke, Ty od wczoraj jesteś chyba nie w humorze
Konkurs ciekawy, gdyby ogłosił go Harlequin ( wybacz Maćku
), to może sam zastartowałbym pod pseudonimem Amanda Kwik i zgarnął te miliony
Z blogami jak ze wszystkim innym: są lepsze i gorsze, a na perełki trafia się rzadko. Osobiście wolałbym mniej liczne, za to bardziej znane w kręgach literackich jury.

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
4
właśnie nie zgarnąłbyś niczego, bo blogerzy wyżej oceniają swoje psiapsiółki niż Dostojewskiego, poza tym zupełnie odpychająca jest perspektywa, że oceniać mnie bedzie ktoś zachwycający się znanymi grafomanami. i nie o miliony tu chodzi przecież. jest to więc konkurs nie dla poważnie myślących o pisaniu (a forum chce uchodzić za poważne) ale dla samych blogerek i ich boyfriendów.
a mając do wyboru urządzenie jatki w domu albo na forum, wybrałem bramkę numer 2
a mając do wyboru urządzenie jatki w domu albo na forum, wybrałem bramkę numer 2

5
No toż napisałem, że wolałbym mniej liczne, ale bardziej fachowe jury. Nb. wiesz, że wśród blogerów zdarzają się i literaturoznawcy z tytułami doktorskimi?
Co do bramek to zapewne współlokatorzy będą Ci wdzięczni 

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
7
"Kolegium redakcyjne w dniach od 2 listopada do 31 grudnia 2015 roku dokona wstępnej selekcji nadesłanych utworów, wyróżniając spośród nich te, które przy spełnieniu wymienionych w p. 3 kryteriów gwarantują jednocześnie odpowiedni dla potrzeb publikacji poziom literacki."Navajero pisze:No toż napisałem, że wolałbym mniej liczne, ale bardziej fachowe jury. Nb. wiesz, że wśród blogerów zdarzają się i literaturoznawcy z tytułami doktorskimi?Co do bramek to zapewne współlokatorzy będą Ci wdzięczni
W zasadzie pierwszy etap selekcji jest w rękach fachowców?

Nie pojmuję Waszych obiekcji.
Mam ambiwalentne uczucia, jeśli chodzi o ten konkurs, ale akurat kwestia głosowania to najmniejszy problem (i tak powieści przejdą najpierw przez sito redakcyjne).
8
Bo my piszemy w natchnieniu, a jak to się mówi: spiritus flat ubi vult . A Tobie, najwyraźniej brakuje spirytusu, aby nas zrozumiećAugusta pisze: Nie pojmuję Waszych obiekcji.

dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson