W imieniu Oficyny wydawniczej RW2010 i wydawnictwa SUMPTIBUS zapraszam na konkurs.
Regulamin. 
Jako ciekawostka - w konkursie jurorami będą wyłącznie blogerzy. Jeśli ktoś zainteresowany pracami w jury zapraszam do grupy specjalnej. 
[ Dodano: Wto 28 Lip, 2015 ]
Osobna podstrona o konkursie, z regulaminem i aktualną listą jurorów.
TUTAJ

2
ciekawy konkurs, nie powiem
najpierw z rezerwą (czy też wprost negatywnie) wypowiadasz się o książkowej blogosferze- sam założyłeś nawet stosowny temat, a teraz ogłaszasz tu konkurs w którym blogerzy są jurorami.
przejrzałem ich blogi i w zupełności potwierdzam jak najgorsze zdanie o blogosferze.
wśród twoich jurorów ok 20% rozpływa się w zachwytach nad pewną pisarką, znaną niektórym z bloga pewnego pisarza piętnującego grafomanię (wliczam w to też inne "znane" nazwiska, niebudzące jedak wątpliwości). pomijam natomiast mniejsze patologie, polegające np na ekstremalnej stronniczości- przyznawaniu jakiemuś nieznanemu autorowi ocen 10/10 przy każdej z jego kilkunastu powieści, nawet Balzak połowę powieści napisał na poziomie średniego paździerza. jest też parę innych kwiatków, ale nie wdając się w szczegóły można powiedzieć krótko: nędza. (znalazłem jednak kilka wartościowych blogów. kilka)
zastanawiam się więc czy nie odczuwasz wstydu ogłaszając tu ten konkurs? w mojej ocenie skompromitowałeś się do reszty, działając zupełnie bez ogłady, przez co przypominasz tym samym Ryśka z wydawnictwa witanet.
albo albo
albo ich krytykujesz, albo z nimi trzymasz

najpierw z rezerwą (czy też wprost negatywnie) wypowiadasz się o książkowej blogosferze- sam założyłeś nawet stosowny temat, a teraz ogłaszasz tu konkurs w którym blogerzy są jurorami.
przejrzałem ich blogi i w zupełności potwierdzam jak najgorsze zdanie o blogosferze.
wśród twoich jurorów ok 20% rozpływa się w zachwytach nad pewną pisarką, znaną niektórym z bloga pewnego pisarza piętnującego grafomanię (wliczam w to też inne "znane" nazwiska, niebudzące jedak wątpliwości). pomijam natomiast mniejsze patologie, polegające np na ekstremalnej stronniczości- przyznawaniu jakiemuś nieznanemu autorowi ocen 10/10 przy każdej z jego kilkunastu powieści, nawet Balzak połowę powieści napisał na poziomie średniego paździerza. jest też parę innych kwiatków, ale nie wdając się w szczegóły można powiedzieć krótko: nędza. (znalazłem jednak kilka wartościowych blogów. kilka)
zastanawiam się więc czy nie odczuwasz wstydu ogłaszając tu ten konkurs? w mojej ocenie skompromitowałeś się do reszty, działając zupełnie bez ogłady, przez co przypominasz tym samym Ryśka z wydawnictwa witanet.
albo albo
albo ich krytykujesz, albo z nimi trzymasz
3
Smoke, Ty od wczoraj jesteś chyba nie w humorze  Konkurs ciekawy, gdyby ogłosił go Harlequin ( wybacz Maćku
 Konkurs ciekawy, gdyby ogłosił go Harlequin ( wybacz Maćku  ), to może sam zastartowałbym pod pseudonimem Amanda Kwik i zgarnął te miliony
 ), to może sam zastartowałbym pod pseudonimem Amanda Kwik i zgarnął te miliony  Z blogami jak ze wszystkim innym: są lepsze i gorsze, a na perełki trafia się rzadko. Osobiście wolałbym mniej liczne, za to bardziej znane w kręgach literackich jury.
 Z blogami jak ze wszystkim innym: są lepsze i gorsze, a na perełki trafia się rzadko. Osobiście wolałbym mniej liczne, za to bardziej znane w kręgach literackich jury.

Konkurs ciekawy, gdyby ogłosił go Harlequin ( wybacz Maćku
 Konkurs ciekawy, gdyby ogłosił go Harlequin ( wybacz Maćku  ), to może sam zastartowałbym pod pseudonimem Amanda Kwik i zgarnął te miliony
 ), to może sam zastartowałbym pod pseudonimem Amanda Kwik i zgarnął te miliony  Z blogami jak ze wszystkim innym: są lepsze i gorsze, a na perełki trafia się rzadko. Osobiście wolałbym mniej liczne, za to bardziej znane w kręgach literackich jury.
 Z blogami jak ze wszystkim innym: są lepsze i gorsze, a na perełki trafia się rzadko. Osobiście wolałbym mniej liczne, za to bardziej znane w kręgach literackich jury.Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz." 
dr Samuel Johnson

dr Samuel Johnson
4
właśnie nie zgarnąłbyś niczego, bo blogerzy wyżej oceniają swoje psiapsiółki niż Dostojewskiego, poza tym zupełnie odpychająca jest perspektywa, że oceniać mnie bedzie ktoś zachwycający się znanymi grafomanami. i nie o miliony tu chodzi przecież. jest to więc konkurs nie dla poważnie myślących o pisaniu (a forum chce uchodzić za poważne) ale dla samych blogerek i ich boyfriendów.
a mając do wyboru urządzenie jatki w domu albo na forum, wybrałem bramkę numer 2

a mając do wyboru urządzenie jatki w domu albo na forum, wybrałem bramkę numer 2

5
No toż napisałem, że wolałbym mniej liczne, ale bardziej fachowe jury. Nb. wiesz, że wśród blogerów zdarzają się i literaturoznawcy z tytułami doktorskimi?  Co do bramek to zapewne współlokatorzy będą Ci wdzięczni
 Co do bramek to zapewne współlokatorzy będą Ci wdzięczni 

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz." 
dr Samuel Johnson

dr Samuel Johnson
7
"Kolegium redakcyjne w dniach od 2 listopada do 31 grudnia 2015 roku dokona wstępnej selekcji nadesłanych utworów, wyróżniając spośród nich te, które przy spełnieniu wymienionych w p. 3 kryteriów gwarantują jednocześnie odpowiedni dla potrzeb publikacji poziom literacki."Navajero pisze:No toż napisałem, że wolałbym mniej liczne, ale bardziej fachowe jury. Nb. wiesz, że wśród blogerów zdarzają się i literaturoznawcy z tytułami doktorskimi?Co do bramek to zapewne współlokatorzy będą Ci wdzięczni
W zasadzie pierwszy etap selekcji jest w rękach fachowców?

Nie pojmuję Waszych obiekcji.
Mam ambiwalentne uczucia, jeśli chodzi o ten konkurs, ale akurat kwestia głosowania to najmniejszy problem (i tak powieści przejdą najpierw przez sito redakcyjne).
8
Bo my piszemy w natchnieniu, a jak to się mówi: spiritus flat ubi vult . A Tobie, najwyraźniej brakuje spirytusu, aby nas zrozumiećAugusta pisze: Nie pojmuję Waszych obiekcji.

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz." 
dr Samuel Johnson

dr Samuel Johnson