Nabieram ochoty

16

Latest post of the previous page:

Sarah pisze: zakręciłeś dokumentnie:)
Że tak sobie pozwolę sparafrazować klasyków:
Widocznie nie jesteś na odpowiednim poziomie wrażliwości, by zrozumieć ten wysublimowany przekaz.
:lol:
ithilhin pisze: Kruger, no to ja nie miałam aż takiego znaczenia na myśli sympatyczny bez żadnego drugiego dna.
Spoko, zawsze wykorzystuję ten epitet przy przywołać tę scenkę.
Jeszcze jej ciąg dalszy.
Przebitka.
Scena w sypialni. Bohater rozbiera tę niezbyt ładną dziewczynę, ona popłakuje, ściąga jej czółenko i widzi dziurę w podeszwie. Myśli:
- Biedna... Może by z nią chodzić?

Polecam film, reż. Koterskiego. Chyba, ze za nim nie przepadasz.
Sekretarz redakcji Fahrenheita
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy

Nabieram ochoty

17
Kruger pisze: Widocznie nie jesteś na odpowiednim poziomie wrażliwości, by zrozumieć ten wysublimowany przekaz.
bo wysublimowany przekaz trzeba zostawiać innym do nasycania się :) a nie tłumaczyć jak chłop krowie na miedzy :P
a skoro sam uznałeś, że Francuzy rządzą... to już nie mąć dalej :)
i posłuchaj w wersji Baudela - jest cudowna;)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Nabieram ochoty

25
To napiszę :P
Co do westchnień grzmotów - warunkowo przyjmuję. Komuda bodajże w "Samozwańcu" umieścił frazę "westchnąć tyłem". I tu grzmot będzie na miejscu :-D
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Nabieram ochoty

26
A poszedł precz, następny profan!

Added in 1 hour 32 minutes 44 seconds:
Sarah pisze: Kruger, nie ma złe:)
Wysublimowane :P
Złośliwa istota co Sarą się zwała
na forum bywała i komentowała
zmusiła Krugera
ta straszna cholera
bo co się z nim będzie cackała.

Gdy w swej naiwności wierszyka objawił
tak mu dogadała, że się zadławił
te chocie, ochoty
westchnienia i grzmoty
aż oczy zupełnie załzawił.
Sekretarz redakcji Fahrenheita
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy

Nabieram ochoty

27
Kruger pisze: że się zadławił
że był się zadławił

(żeby nie powtarzać "aż" i żeby było w rytmie :P
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja rymowana”