16

Latest post of the previous page:

Wczoraj było miło, sympatycznie i przytulnie. Pan Andrzej mówił dużo i ciekawie, zapewne jest to skutek wieloletniego doświadczenia ze spotkaniami autorskimi ;) Przy pytaniu o pierwszy tekst beletrystyczny aż się wyprostowałam; ja też dyktowałam (co prawda mamie, a nie dziadkowi) swoje pierwsze dzieło! Potraktuję to jako dobrą wróżbę :P
Nurtuje mnie tylko jedno - co w końcu było w tym słoiczku?

17
Szkło wodne sodowe (krzemian sodu) i sole miedzi, żelaza, kobaltu i wapnia.
W konsekwencji - ogród chemiczny :)
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

18
Na Fijałkowskim było beznadziejnie, autor wykazał się brakiem inteligencji, wygórowanym ego i anatidaefobią. Wyglądał jak wypłoch, zachowywał jak cegłówka. Nie polecam.
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

19
Patren pisze:Na Fijałkowskim było beznadziejnie, autor wykazał się brakiem inteligencji, wygórowanym ego i anatidaefobią. Wyglądał jak wypłoch, zachowywał jak cegłówka. Nie polecam.
Tylko ten wypłosz się zgadza. I, oczywiście, anatidaefobii nie miałam okazji zaobserwować.

Ps. Nadal uważam, że masz śliczną gębę ;)

20
Byłam na trzech spotkaniach i ogólnie zachęcam wszystkich do uczestnictwa w takich inicjatywach - nawet jeśli ktoś nie jest fanem danego autora.
Warto posłuchać, pobyć w miłej atmosferze, poznać ciekawych ludzi.

Z każdego spotkania coś dla siebie wyciągnęłam. Parę zdań, jakieś refleksje, albo nawet zwykłą przyjemność posłuchania kogoś, kto ma osobowość, ciekawe doświadczenia, inne spojrzenie na świat niż ja i do tego ma gadane.

Podziękowania dla wszystkich Autorów, którzy zdecydowali się pojawić, dla Marcina, że odważył się to poprowadzić (tylko, Marcinie, głośniej! ;) ) :D

I dla towarzystwa, z którym można było opić urodziny forum i pogadać na luzie po spotkaniach :)

Mam nadzieję, że będą kolejne spotkania!
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

21
Z moją fonią czasami dzieje się coś dziwnego, choć zwykle mówię za głośno :) Poważnie zastanawiam się nad mikrofonem :)
Ostatnio zmieniony sob 28 lut 2015, 19:35 przez Marcin Dolecki, łącznie zmieniany 1 raz.
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

22
Patren pisze:Na Fijałkowskim było beznadziejnie, autor wykazał się brakiem inteligencji, wygórowanym ego i anatidaefobią. Wyglądał jak wypłoch, zachowywał jak cegłówka. Nie polecam.
prawda, straszne drewno ten fijałkowski, do tego gdy prowadzący puscił jego muzyke, prawie pod fotel wlazł z konfuzji :-P

dobrze, a teraz kilka zdjeć ze spotkania w korsarzu:

https://plus.google.com/u/0/photos/1058 ... 1921514577

przyznac się, kto i na którym zdjęciu figuruje.
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

24
Avenger pisze:https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be krótki fragment spotkania z Andrzejem
Może założycie kanał z relacjami z takich spotkań?
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

25
Pomyślimy, na razie kamera mogła być z nami tylko raz.

Z Facebooka WeryfikatoriuM:
Joanna B. pisze:Po wczorajszym spotkaniu - kurcze, znowu trafiłam do piwnicy - chciałabym się z autorem podzielić dwoma uwagami:
1. Akademia Pana Kleksa przyjmowała tylko chłopców o imionach na 'A', ciekawe jak sobie z tym autor poradzi. Oczywiście w niebanalny sposób! I koniecznie proszę pamiętać o piegach - po filmie był istny szał na piegi!
2. w tematyce poradników pisarskich dla kobiet:
"Pierwszą miesiączkę dostała, gdy przebywała z partyzantami na górze Govi. 'Nie wiedziałam co się zemną dzieje, byłam przerażona. Powiedzieli mi: >>Nie bój się, przytrafiła ci się piękna rzecz, stałaś się kobietą<< I dali mi watę' "
Piekny cytat w cytacie pochodzi z książki Cristiny de Stefano "Oriana Fallaci. Portret kobiety". Można? Można
Pozdrawiam organizatorów i autora. Czekam na kolejne ciekawe spotkanie.
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

26
Avenger pisze: krótki fragment spotkania z Andrzejem :)
świetny krótki fragment.
kiedy więcej bedzie?
;>
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

29
DAF pisze: i aż się prosi o więcej.
No właśnie, ja poważnie mówię o tym kanale z relacjami.
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

31
Ja również uważam, że mogłoby być więcej. I nawet składam. A co do kanału z relacjami - pomysł świetny. Kto filmuje kolejne fioletowe spotkanie?
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf
ODPOWIEDZ

Wróć do „Weryrecenzje”