16

Latest post of the previous page:

Znak ma tradycję bardzo katolicką, ale nie ze względu na katolicyzm jako taki. Byli po prostu wydawnictwem opozycyjnym i żeby móc funkcjonować legalnie, musieli stać ramię w ramię z Kościołem.

A jak to jest teraz? Wydali "Strach" Grossa, to chyba wystarczy za odpowiedź.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

19
Wolf - tak, rzeczywiście. Zostali potem nawet skrytykowani przez kler, stąd nie rozwiało to ostatecznie moich wątpliwości.

(Skoro Dziwisz pisał list do Woźniakowskiego, to uznałem, że może jakiś wpływ mogli mieć, ale teraz wycofuje sie z tej tezy).

[ Dodano: Pią 19 Mar, 2010 ]
Iska36 - raczej nie ma strachu. Sądze, że przyjmą podejście czysto profesjonalne.
Seks i przemoc.

...I jeszcze blog: https://web.facebook.com/Tadeusz-Michro ... 228022850/
oraz: http://www.tadeuszmichrowski.com

20
Zresztą zobaczcie ich listę autorów:

- Vargas Llosa
- Coetzee
- Gross
- Hołownia
- Szymborska
- Davies
- Miłosz
- Tischner
- Bartoszewski

Trudno o bardziej zróżnicowany zestaw.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

24
Mają najlepszą promocję (obok WAB-u i może Rebisu)
Cofam to. Im też zdarzają się głupie posunięcia.

26
Chciałbym powiedzieć absolutnie precyzyjnie, ale mi nie wolno. Chodzi o to, że miał być patronat, ale go nie będzie, bo się rakiem wycofali.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”