5
Bingo. To właśnie Empik jest właścicielem Grupy Foksal. A ściślej, ta grupa inwestycyjna, bo własnościowo jest to jakoś skomplikowane. Ale tak, prawidłowe skojarzenie.

Sprawdziłem. NFI Empik Media & Fashion - tak się nazywa grupa inwestorska. Sporo różnych rzeczy, w tym salony Empików i wydawnictwa.
Ostatnio zmieniony pt 04 paź 2013, 22:29 przez Romecki, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

7
Od siebie mogę tylko dodać, że jak do tej pory zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie ze względu na miłą wymianę maili. Cóż, zobaczymy, jak to będzie wyglądać później kiedy/jeśli (niepotrzebne skreślić) przebrną przez mój tekst :P

9
Czytałam "Szklany tron" który wydali. Niby fajnie, niby ok, ale jednak przekład fanowski jakoś taki bardziej bliższy oryginałowi.
tl;dr

Kawa moim bogiem.

10
Dla autorów to pewnie dobra opcja, bo odpadają problemy na linii wydawnictwo - empik, toż empik nie będzie się brzydko bawił sam ze sobą ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

11
Navajero pisze:Dla autorów to pewnie dobra opcja, bo odpadają problemy na linii wydawnictwo - empik, toż empik nie będzie się brzydko bawił sam ze sobą ;)
Moim zdaniem to nie jest dobry adres. Sporo się mówi o gigantycznych długach empiku, opóźnieniach z platnościami i problemach własnościowych po śmierci jednego z głównych udziałowców.

13
Jak powiedział pewien wiedźmin: pewne rzeczy można sprawdzić tylko w praktyce :) Ja oczywiście wiem, że ta grupa kapitałowa ma swoje problemy, ale kto ich teraz nie ma? IMO to klasyczny przykład przysłowia: "Zanim gruby schudnie, chudy... " ;) A empik to duży gracz. Większość firm wydawniczych mógłby wciągnąć nosem.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

15
Jako pisarz "na dorobku", czyli praktycznie jeszcze larwa, nawet nie poczwarka, marzę już nie o zaliczce, ale by w ogóle ktoś chciał wydać :)
Nie mówię, żem jest geniusz, lecz i nie dupa
Też bym napisał "Dziady", gdybym się uparł..
.

K.I.Gałczyński

Pisarz jest pisarzem, ponieważ pisze. Bynajmniej nie dlatego, że ma legitymację

Michaił Bułhakow
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”