Z gorzkim uśmiechem
wita mnie dom
ten milczący
ten wyśniony
ze znajomo obcymi
kątami
i szyderczym grymasem
drzwiczek od szafki
jest moją przystanią
2
chyba bez tego entera byłoby lepiej, a ogółem fajny, taki domciowatyIssay pisze:ze znajomo obcymi
kątami

Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku
Land of Fairy Tales
Eskalator.exe :batman:
WeryfikatoriuM na Facebooku
Land of Fairy Tales
Eskalator.exe :batman:
4
Z gorzkim uśmiechem wita mnie dom. Ten milczący, ten wyśniony, ze znajomo obcymi kątami i szyderczym grymasem drzwiczek od szafki jest moją przystanią.
Enter jeszcze wiersza nie czyni. Szybciej to nadaje się do opowiadania o powrocie z Iraku niż do krainy poezji. Ogólnie jest strasznie banalnie; gorzkie uśmiechy, znajomo obce kąty, uśmiechające się szafki plus pointa dom – przystań. Słaba wersyfikacja, która jest wynikiem nijakiej treści; jak poprawisz szyk wyrazów, usuniesz zbędne zaimki i przyimki, to nic z tego nie zostanie. Słaby niewiersz, bez pomysłu, bez oryginalności, bez siebie.
Enter jeszcze wiersza nie czyni. Szybciej to nadaje się do opowiadania o powrocie z Iraku niż do krainy poezji. Ogólnie jest strasznie banalnie; gorzkie uśmiechy, znajomo obce kąty, uśmiechające się szafki plus pointa dom – przystań. Słaba wersyfikacja, która jest wynikiem nijakiej treści; jak poprawisz szyk wyrazów, usuniesz zbędne zaimki i przyimki, to nic z tego nie zostanie. Słaby niewiersz, bez pomysłu, bez oryginalności, bez siebie.
6
to jest gwarowa naleciałość. Niepoprawna. Nie mówi się "to jest auto od Józka", bo to znaczyłoby, że dostałaś je od Józka. A Tobie chodzi o to, że auto do Józka należy.drzwiczek od szafki
Poza tym wiersz mi się podobał. Jest subtelny dobrze rozumiem zamysł autorki.
'ad maiora natus sum'
'Infinita aestimatio est libertatis' HETEROKROMIA IRIDUM
'An Ye Harm None, Do What Ye Will' Wiccan Rede
-------------------------------------------------------
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Inside ... 172366.jpg
'Infinita aestimatio est libertatis' HETEROKROMIA IRIDUM
'An Ye Harm None, Do What Ye Will' Wiccan Rede
-------------------------------------------------------
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Inside ... 172366.jpg