Latest post of the previous page:
Ciekawe byłoby wydanie książki z omówionymi przykładami złego pisarstwa
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Latest post of the previous page:
Ciekawe byłoby wydanie książki z omówionymi przykładami złego pisarstwaA na jakich przykładach. Jeżeli wydanych już książek to może być dość śliski temat w szczególności jeżeli weźmiemy na warsztat ostatnio wydających pisarzy. Natomiast branie pod uwagę blogów, opowiadań z forum itp to raz mija się to z celem dwa istnieją już zajmujące się tą tematyką strony internetowe.Marcin Dolecki pisze:Ciekawe byłoby wydanie książki z omówionymi przykładami złego pisarstwa
Abstrahując od oceny autorki, pozwolę sobie jednak się nie zgodzić.Marcin Dolecki pisze:Wykorzystywanie instrukcji pisania czegoś oryginalnego, jest chybione.
Nie zgodzę się. Do głowy przychodzi mi kilku wybitnych piłkarzy, którzy pózniej zostali doskonałymi trenerami. Chociażby Juub HeinkesGrimzon pisze:Po raz kolejny powtórzę:
wybitny piłkarz rzadko zostaje dobrym trenerem, wybitny trener często był co najwyżej przeciętnym zawodnikiem.
A mi cały tabun takich którzy się ośmieszyli przykładowo:Nie zgodzę się. Do głowy przychodzi mi kilku wybitnych piłkarzy, którzy pózniej zostali doskonałymi trenerami. Chociażby Juub Heinkes
Jakim miłym widokiem dla oczu jest kobieta, która zna się na piłceMagic pisze:Nie zgodzę się. Do głowy przychodzi mi kilku wybitnych piłkarzy, którzy pózniej zostali doskonałymi trenerami. Chociażby Juub HeinkesGrimzon pisze:Po raz kolejny powtórzę:
wybitny piłkarz rzadko zostaje dobrym trenerem, wybitny trener często był co najwyżej przeciętnym zawodnikiem.
Marcin Dolecki pisze:Romku, zgadzam się, że poprawnego pisania należy się uczyć od ludzi, którzy znają się na rzeczy, ale czynnik decydujący o tym, że książka pozytywnie wyróżnia się na tle innych o zbliżonej tematyce, "to coś", musi wynikać z autorskiej inwencji.
Agnieszka Turzyniecka pisze: Redaktor nie powie Ci, jak stworzyć bohatera, żeby był wiarygodny.