31

Latest post of the previous page:

Boże, niech se Dark nazywa tę swoją wieś jak chce, co to kogo obchodzi! Uch!

Odnośnie wypowiedzi Sir Wolfa - nie, moja wypowiedź nie była chamska - po prostu napisałam to, co myślę, i już.
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

32
Nazwa miała być jedynie w konteście psychologicznym (odwołując się także do wiary i "prawdy" z biblii :P). Nie zamierzam wprowadzać wątków satanistycznych z uwagi na ich straszne wyeksploatowanie (zauważyliście? Jak nie wilkołaki, wampiry, czy czarownice, to przynajmniej szatan musi być :D). Nie chcę obrażać niczyich uczuć. Chcę wystawić psychikę czytelnika na próbę (Och! Jakiż górnolotny cel sobie ustaliłem! :) ):P.
Dziękuję za uwagi.
These dreams in which I'm dying are the best I ever have.

I'd like to learn how to play irish melody on flute.

"Dreaming dreams no mortal ever dare to dream"
E.A. Poe "The Crow"

33
Miałem nie komentować (troche to związane było z wakacjami :D , ale musze. Przepraszam :)
VV pisze: To trochę nie tak wygląda. Ale nie róbmy już kolejnego offtopu - jest Wikipedia, można sprawdzić.
Wikipedia. Padłem :)
padaPada pisze: Świętemu Pawłowi, czy innemu Szawłowi na szczęście to nie przeszkadzało, gdy rozkręcał sektę zwaną teraz katolicyzmem. :)
no, tak to już jest, że zaczyna sie od sekty... Tyle ze raczej nie mylmy tutaj wartosci chrzescijanskich z satanistycznymi. I nie podważajmy NAUCZANIA Chrystusa, które potwierdzają nie tylko Ewangelie, ale też wielu wspaniałych historyków tamtych czasów. Falwiusz, Talmud, Tacyt :) etc/

quote="Vialix"]
Z Mahometami i innych bóstwami możesz zrobić to samo. Myślę jednak, że prędzej mi kaktus na ręku wyrośnie niż ktoś wyda coś tak kontrowersyjnego. :D[/quote]

Słyszałeś o wyroku sądu pakistańskiego dla jednego z założycieli Facebooka, za konkurs "Narysuj Mahometa"? Kara śmierci...
[img]http://www.cdaction.pl/userbar/strona/userbar/15j3pcp0_user6.jpg[/img]
----------------------------------------------------------------------
[img]http://www.cdaction.pl/userbar/strona/userbar/15j3phuz_userbar(2)b.jpg[/img]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”