QFant #18

1
Na początek okładka, jak obiecałem po raz kolejny upolowaliśmy zdolnego polskiego grafika, który zgodził się zaprezentować w naszej Galerii, a także na okładce.
Jeśli chodzi o opowiadania, to mogę już teraz powiedzieć, że każdy w numerze powinien znaleźć coś dla siebie (pamiętajcie o jednym opku z ubiegłorocznych Otulonych!). :) To będzie pierwszy numer, gdzie miałem jeden z decydujących głosów nt. opublikowanych opowiadań (wcześniejsze były jeszcze wybierane, gdy nie byłem rednaczem) i stresuję się chyba na równi z autorami. Osobiście uważam grudniowy numer za bardzo udany. :)
1 grudzień 2012r. godz. 22.00 -> www.qfant.pl - polecam!
Obrazek

Projekt okładki: Daniel Kordek & Agata Sienkiewicz
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

2
skorzystym z okazji, żeby zapytać: myślicie może nad wydaniem bardziej przyjaznym dla czytników? Załadowałem pdf, ale to działa bardzo wolno i dla wygody czytania usuwam wszelkie obrazki, tła i formatowania. Czytnik, owszem, ma taką funkcję, ale czas ładowania strony jest co najmniej irytujący. Byłbym wdzięczny więc za wersję typu "kontent" w formie epuba. Z kilkoma obrazkami dla okrasy.
Ot taki pomysł w kontekście rewolucji czytnikowej, co to nadchodzi i nadejść nie może :)
http://ryszardrychlicki.art.pl

3
smtk69 pisze:Ot taki pomysł w kontekście rewolucji czytnikowej, co to nadchodzi i nadejść nie może :)
Świetny pomysł. Wersja na czytniki, bez grafiki lub z grafiką szczątkową. Zawsze to możliwość znalezienia większej ilości czytelników. :)

Drogi Qfancie, a myśleliście nad tym, żeby pozakładać sobie profile na wszelkich platformach SP, aby dodatkowo dystrybuować Qfanta właśnie poprzez nie? Za darmochę, oczywiście, ale mimo wszystko macie zagwarantowaną darmową promocję, czy tez chociażby obecność w innych miejscach sieci.
Leniwiec Literacki
Hikikomori

5
smtk69 pisze:myślicie może nad wydaniem bardziej przyjaznym dla czytników?
Dlaczego wszyscy uprzedzają moje niespodzianki? :( Do końca grudnia (możliwe, że nawet w połowie) powinna się pojawić wersja epub i mobi. Specjalnie na 18. wydanie, a liczba 18 się chyba wszystkim dobrze kojarzy. Jeśli nie, to niedługo będzie. :P
padaPada pisze:Drogi Qfancie, a myśleliście nad tym, żeby pozakładać sobie profile na wszelkich platformach SP, aby dodatkowo dystrybuować Qfanta właśnie poprzez nie? Za darmochę, oczywiście, ale mimo wszystko macie zagwarantowaną darmową promocję, czy tez chociażby obecność w innych miejscach sieci.
To mam od dawna w planach, tylko brak czasu, żeby wprowadzić w życie. W każdym razie to pewny punkt w moich niecnych zamiarach, mam nadzieję, że zrealizujemy go prędzej niż później.
cranberry pisze:Czytałam tekst, jest obłędnie pokręcony
Bardzo HARD SF powiedziałbym nawet. :P
cranberry pisze:Zwłaszcza, że pan Maszczyszyn to chyba TEN Maszczyszyn, który był na podium w słynnym konkursie NF razem z Huberathem i Sapkowskim?
Dokładnie TEN. :)

Land of Fairy Tales

11
Przeczytałam na razie Bożego Wysłannika i Pestkę. Pozwolę się podzielić swoją skromną opinią :D

Pierwsze opowiadanie ciekawe, autor trafił do mnie swoją wizją piekła (i nieba też). Mam tylko jedno zastrzeżenie - fabuła wydaje się trochę podciągnięta właśnie pod wizję, pod prezentację pomysłu. Niby ma logiczne zawiązanie, rozwinięcie i koniec z pointą - ale to rozwinięcie jakieś takie proste, bohater idzie jak po sznurku, a koniec... no, spodziewałam się czegoś w tym stylu, ale i tak się uśmiechnęłam.

Pestka dla odmiany to troszkę porażka ;) . Lubię fantasy, ale to mi nie przypadło do gustu. Przegadane, wątek Wędrowca mógłby w zasadzie nie istnieć, jeszcze ta łopatologia. A zdanie Powiedzieć o ich oczach, że były czerwone, to tak jakby nic nie powiedzieć (jeżeli coś przeinaczyłam, to przepraszam, cytuję z pamięci) mnie zabiło. Plus za zgrabnie poprowadzoną intrygę.

Mam nadzieję, że nie pokręciłam tytułów. Ciężki dzień. Za mało snu.
jestem zabawna i mam pieski

13
epub bez polskich znakow na sony. zaladujcie moze czcionki do pliku, bo od godziny kombinuję i nic. albo spytajcie fachowców jak robi się epuba (np Maciej robi idealne epuby)
slużę oczywiście jako tester :)

[ Dodano: Sob 15 Gru, 2012 ]
sukces!
sciągnąłem mobi, przerobiłem calibrem na epub i działa wreszcie :)
mimo wszystko mam nadzieję że następny numer nie będzie wymagał takich wyczynów ;)
http://ryszardrychlicki.art.pl

14
smtk69 pisze:epub bez polskich znakow na sony. zaladujcie moze czcionki do pliku, bo od godziny kombinuję i nic. albo spytajcie fachowców jak robi się epuba (np Maciej robi idealne epuby)
U wszystkich, do których posłałem działało bardzo dobrze. Dam znać koleżance z redakcji o tym problemie, dzięki!

Land of Fairy Tales

ODPOWIEDZ

Wróć do „QFANT - magazyn fantastyczno-kryminalny”