17
autor: Chii
Umysł pisarza
Mainstream, tak?
1. Szara kamienica i trzy kolory. Nie wiedzieć czemu akurat pomarańczowy po całej lewej stronie. Nawet intrygująca. Akcja dzieje się w kamienicy? Kilka rodzin? Relacje między nimi? Obyczaj. Wokulski się gdzieś pałęta.
2. Kamienica z szumami. Różne kolory okien. Niejednoznaczność. Wykonanie zdecydowanie lepsze. Psychologiczny... obyczaj? Można sięgnąć.
3. Jak inni wcześniej wspominali, kryminał. I lampa od czapy lewituje. Wygląda jak plakat teatralny czarnej komedii. Teatru amatorskiego oczywiście.
4. Opracowania tragedii antycznych? Tania książka? Romans? Wspomnienia profesora Miodka? A może jakieś religijne teksty? Chociaż z drugiej strony Mickiewicz może siedzieć gdzieś tam z tyłu na chmurce. Poezja.
5. Kurs Excela dla idiotów. Jak odblokować kartę SIM. Poradnik albo romans. Tania książka po raz kolejny. Albo tańsza.
Ogólnie, to ktoś się nie postarał. Z tego wszystkiego wg mnie najlepsza jest okładka 2. z kamienicą. Ale na Twoim miejscu dobrałabym się do d... grafikowi. Lubię książki z fajnymi, ładnie zrobionymi okładkami. Takimi, żeby było widać, ile pracy zostało w nie włożone. Niestety niewiele jest takich. Jakbym zobaczyła je na półce, moją uwagę zwróciłaby 2. i 4. Ale 4. tylko dlatego, że interesują mnie tragedie antyczne. :p