724
Nie.
Ale świadomie dobrałem drugie słowo żeby nadać źródłu takie znaczenie, by jak najdalsze było od metafizyki.

Mam inny pomysł. Żeby nie było, że coś mam na myśli - niech nam Faux zaproponuje temat.

726
GreyMoon pisze:Ludu igrzysk głodny! Przeciwnik mój pola ustąpił, a miecza do pochwy ot tak chować się nie godzi. Czy znajdzie się ktoś kto ze mną w szranki stanąć się odważy? Jeno szybko, bo mnie ręce świerzbią.
Temat był "Drzewo życia", tak? Ładny... Pobawiłabym się, tylko że jak ja coś napiszę, to wszyscy od razu poznają, że to ja... :/
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

729
Kruger, Preissenberg. Widzę, że się Panowie miotacie.
To może ja Wam coś zaproponuję?
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

730
B.A.Urbański pisze:Kruger, Preissenberg. Widzę, że się Panowie miotacie.
To może ja Wam coś zaproponuję?
Kruger już ustalił, że "Źródło". Wymagające to. Jeszcze nie mam pomysłu, ale przecież nie chodzi o to, żeby go od razu mieć, prawda? ;)

732
Można pisać o źródle informacji, o źródle energii, magicznej mocy, źródle ala Absolut itp.

[ Dodano: Czw 17 Lis, 2011 ]
Albo pejoratywnym źródełku wody...

733
Noi mi odbiło i chcę walczyć. Kto chce ze mną walczyć na ubitej ziemi. Może ty, Feliku :D. Takie pojedynek na opowieści high fantasy? Co ty na to? :D

[ Dodano: Pon 02 Kwi, 2012 ]
Ok, Felik, nie przyjął wyzwania.
No to kto chce ze mną walczyć na ubitej ziemi? :D

734
O kurde... Wdażam się na powrót do Wery z każdej strony... Chciałbym się zmierzyć z kimkolwiek w temacie "Ocelot". Da się?
"Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię." - Jonathan Carroll

736
O Maryjo Śmiętogąca... :)
Ja nigdy z nikim nie ten tego...

Ale dobra, jeśli chcemy oboje/ obaj - to proszę.
Nigdy nie pisałem w taki sposób. Może być ciężko... :)
A *****!
Siłujemy się?

[ Dodano: Sob 23 Cze, 2012 ]
Temat oczywiście jest pewnie inny...

Grimzon: Trochę powściągliwości języka :)

"Bezsensownie"? Tak, żeby nikt nie widział... Ja daję walkowera... (chyba, że termin jakiś taki sensowny!) :)

Mój numer to 508 548 027. Nie mam stałego dojścia do sieci, zatem wszelkie próby kontaktu tylko na ten numer. Poza tym piszę. Czyli startujem!
Ostatnio zmieniony sob 23 cze 2012, 22:13 przez kanadyjczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię." - Jonathan Carroll

Wróć do „Bitwy literackie”