46

Latest post of the previous page:

Aż dziwne, że jeszcze w tym temacie o sobie nie napisałem..
Tłumaczem jestem i nic, co tłumaczowe nie jest mi obce - w razie czego mogę służyć opisami tego, jak wygląda praca pieriewodcika. Ludzie czasami mają o nas mylne wyobrażenie, że delikatnie to ujmę, a czasami po prostu przekręcają coś. Róbcie tłumaczy bohaterami swoich opowiadań! Oni są tego warci! ;)

Prócz kwestii zawodowych służę też pomocą w kwestiach związanych z literaturą - chociaż głowę dam, że Wujek Gugiel bardziej wam tu pomoże.

W ramach hobby ćwiczę trochę sztuki walki (co pozwala mi wychwytywać całe morze baboli ze scen walk w książkach i filmach - przednia rozrywka, zapewniam), co pozwala mi stwierdzić z dużą dozą pewności siebie, że pojedynki na broń białą w filmach i grach komputerowych są jeno wytworem chorej fantazji scenarzysty/programistów.

W wolnych chwilach rzucam nożami. Poważnie. Nigdy nie wiadomo, co może się okazać przydatne w zawodzie tłumacza. ;)
Don't you hate people who... well, don't you just hate people?

48
Ale dobrze, że jest bo ja chciałam swojego czasu geodety na forum szukać. Wygrzebywanie informacji w necie ma swoje zalety (wchodzi do głowy więcej, niż by się przypuszczało), lecz dobrze dopytać o szczegóły u znawców :)

Preissenberg a słyszałeś o stowarzyszeniu Iluminata? Może inny wątek założyć, lub na Pw, ale wgniotła mnie świadomość, że coś takiego istnieje O_O
http://society6.com/annapietrawska

50
Jeździectwo/konie (zawodnik, instruktor jeździectwa, aczkolwiek muszę czekać do 16 roku życia na papiery z PZJ) oraz kinematografia pod względem ilości obejrzanych filmów, wiedzy na temat reżyserów i miłości do kina alternatywnego.

Chętnie pomogę w razie wszelkich pytań.

Pozdrawiam
~Dlaczego nie można pisać w powietrzu?~

51
Odgrzebuje temat. Kłania się biolog molekularny z wykształcenia i histolog z zawodu:P Generalnie mogę pomóc w dziedzinach genetyki, wszelkiego rodzaju technicznych aspektów klonowań i i tworzenia genetycznie zmodyfikowanych organizmów oraz pracy z liniami komórkowymi. Plus powinnam jeszcze co nieco pamiętać z mikrobiologii (na bakteriach robiłam pracę magisterską). Może się to komuś przyda.

A i jeszcze z ciekawszych hobby przez jakiś czas bawiłam się w strzelectwo sportowe (pistolety i karabiny). :)

52
Ilharess - możesz mi się przydać. Pytanie tylko jak dobrze się na tym wszystkim znasz do dzisiaj, włącznie z wiedzą praktyczną ze strzelectwa sportowego.

53
Mikrobiologia to raczej wiedza sprzed 3-4 lat ale mam bliskich znajomych parających się tą dziedziną plus dostęp do fachowych publikacji.

Genetyka, tworzenie GMO (doświadczalne nie przemysłowe, np. takie myszy świecące na zielono w odpowiedniej tkance), hodowle komórkowe plus histologia- robię to na co dzień. Realia badań, procedury, wsio aktualne.

Strzelectwo- bawiłam się w to jakieś, coby nie skłamać, dziesięć lat temu przez około 3 lata (kurcze, stara już jestem :P). Więc pistolet sportowy, kbks, pistolet i karabin pneumatyczny poznałam dosyć dobrze, tak jak ogólne zasady strzelectwa sportowego. Tylko to wszystko do tarczy, nigdy nie widziałam np. polowań.

Jakby co, to kontaktuj się na PW.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”